Οι εταιρείες συμβουλευτικής βασίστηκαν στα ταλέντα των Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων το περασμένο έτος –και τα data analytics τροφοδοτούν την αναζήτησή τους για προσλήψεις.

 

«Παρατηρούμε μεγάλη εξάπλωση στις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες συμβουλευτικής, και αυτό αντανακλάται στις προσλήψεις», υποστήριξε ο Stephen Pidgeon, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προσλήψεων της Dartmouth Tuck.

 

«Το Business Technology Office της McKinsey και το τεχνολογικό τμήμα της Deloitte βασίζονται συχνά σε αυτόν τον τομέα για προσλήψεις».

 

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής σε ψηφιακά και τεχνολογικά θέματα έδωσαν στις εταιρείες συμβουλευτικής μια καινούργια ώθηση. Το Digital consulting αυξήθηκε ετησίως κατά 27%, σύμφωνα με την Εταιρεία Συμβουλών Management του Η. Βασιλείου. Και εμπλουτίζει συνεχώς τις μηχανές αναζήτησης προσωπικού των εταιρειών.

 

«Ψάχνουμε για  ‘ψηφιακό DNA’ –τις ιδέες, τη σκέψη και την προσέγγιση ώστε οι υποψήφιοι να είναι επιτυχημένοι στο digital consulting», υποστήριξε ο Phil Dunmore, επικεφαλής συμβουλευτικής του Η. Βασιλείου στην Cognizant.

 

«Πολλές εταιρείες –και επίσης πιθανοί υποψήφιοι- υποστηρίζουν ότι έχουν ψηφιακές γνώσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η εμπειρία τους είναι σχετικά περιορισμένη».

 

Τα Big data είναι στην καρδιά του ψηφιακού πυρετού. «Οι πελάτες παίρνουν περισσότερες αποφάσεις που βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων και τοποθετούν τα analytics στην καρδιά των επιχειρήσεών τους. Έτσι, οι ομάδες μας τοποθετούν τα δεδομένα και τις ικανότητες αναλύσεων στην ανάλυση και εκτέλεση των πρότζεκτ», υποστήριξε ο Gregor McHardy, ο γενικός διευθυντής του τμήματος τεχνολογικών συμβουλών της Accenture.