Η Google ανακοίνωσε πως εισχωρεί βαθύτερα στη τεχνητή νοημοσύνη, ανοίγοντας ένα ερευνητικό κέντρο αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Μηχανική Μάθηση στα γραφεία της στη Ζυρίχη. Το ερευνητικό κέντρο Google Research Europe θα επικεντρωθεί σε τρεις τομείς: Μηχανική νοημοσύνη, Επεξεργασία Φυσικής γλώσσας και στην κατανόηση της μηχανικής αντίληψης.

Στόχος του ερευνητικού κέντρου είναι να συνεισφέρει στη ερευνητική κοινότητα στο σύνολο της, βελτιώνοντας τις βάσεις της μηχανικής μάθησης και παραδίδοντας τεχνικές μηχανικής μάθησης για άμεση χρήση στη πράξη.

 

 

Ο Sudar Pichai, ο CEO της Google, δήλωσε πρόσφατα στο Forbes ότι είναι κεντρικός στόχος για τον ίδιο να εισάγει τη τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της Google. Επίσης, είπε πως κάποιες εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής θα είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κάποιες θα είναι σε δύο με τρία χρόνια και κάποιες άλλες πιο σύνθετες θα είναι διαθέσιμες σε βάθος χρόνου. Με την ομάδα Deep Mind και κάποιες ομάδες της Google έχουν επικεντρωθεί και ασχολούνται με τη τεχνητή νοημοσύνη έχοντας μακροχρόνιους στόχους.