Η ελπίδα που υπήρχε για τις αναλύσεις βίντεο πριν από μια δεκαετία μπορεί τελικά να γίνει πραγματικότητα. Η ωρίμανση των τεχνολογιών και οι τεράστιες βελτιώσεις στην συνολική αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την προσβασιμότητα έχει ωθήσει τις αναλύσεις από την περιφέρεια προς την επικρατούσα τάση της αγοράς, ενώ οι συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, οι δυνατότητες επεξεργασίας τους και η σταθερή  πτώση των τιμών τους δείχνουν ότι αυτό είναι μια τάση που πρόκειται να συνεχιστεί.

Παρακάτω είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι αναλύσεις κατείχαν τόσο εξέχουσα θέση στο φετινό IFSEC International. Επίσης είναι πιθανό η βιομηχανία να συνεχίσει να εστιάζει στις αναλύσεις για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα.

  1. Αναλύσεις για όλους

Οι αναλύσεις βίντεο και το λογισμικό συστημάτων παρακολούθησης έχουν διανύσει πολύ δρόμο τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις δυνατότητες και την προσβασιμότητα. Κατά τα προηγούμενα έτη, οι αναλύσεις ήταν κατά κύριο λόγο χρήσιμα και διαθέσιμα σε μεγάλα, κρατικά ή εταιρικά συστήματα, απαιτώντας ισχυρούς servers να τρέχουν κάθε εφαρμογή, μαζί με μια “high-end” υποδομή.

Τώρα, λόγω των “ώριμων” μηχανών αναλύσεων και λόγω της εκθετικής αύξησης της δυναμικής της κάμερας και της επεξεργασίας του server, οι αναλύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολλά διαφορετικά είδη χρηστών και σε μια ποικιλία από περιβάλλοντα. Οι αναλύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στην κάμερα ή σε έναν server που εκτελεί πολλαπλές ροές βίντεο ή πολλαπλές εφαρμογές.

  1. Η επιλογή στην αιχμή

Η αυξανόμενη επικράτηση των αναλύσεων στην αιχμή της τεχνολογίας προσφέρει την ευελιξία του συστήματος και μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος της συνολικής λύσης, καθώς λιγότεροι servers  απαιτούνται για τη λειτουργία των αναλύσεων. Οι αναλύσεις που βασίζεται σε τεχνολογία αιχμής μπορούν επίσης να μειώσουν τις απαιτήσεις του εύρους ζώνης του συστήματος, όπως για παράδειγμα το βίντεο μπορεί να μεταδοθεί από τη κάμερα μόνο αφού του δοθεί προτεραιότητα από τις αναλύσεις.

Λόγω της επεξεργαστικής ισχύς της σύγχρονης κάμερας παρακολούθησης, οι “αναλύσεις αιχμής”  μπορούν επίσης να προσφέρουν τη συγκεκριμένη επιλογή στις συσκευές των εφαρμογών. Σκεφτείτε το smart phone σας και το οικοσύστημα των εφαρμογών με το οποίο λειτουργεί.

Με τις κάμερες παρακολούθησης, οι αναλύσεις παρουσιάζουν τους ίδιους τύπους των δυνατοτήτων, δίνοντας ξεχωριστές δυνατότητες στις κάμερες μέσω εφαρμογών. Πολλές premium κάμερες διαθέτουν ήδη την δύναμη επεξεργασίας και τη διαθέσιμη μνήμη για να το κάνουν αυτό σήμερα. Είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι ένα οικοσύστημα add-in λειτουργικότητας  να γίνει διαθέσιμο.

  1. Επιχειρηματική ευφυΐα

Σε ανάλογους καιρούς, οι συσκευές παρακολούθησης  χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά ως λύσεις ασφάλειας. Τώρα που οι διαδικτυακές κάμερες παρακολούθησης έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς και ιδιαίτερα λόγω των αναλύσεων αιχμής που προσφέρουν, η ταπεινή κάμερα έχει γίνει ένα εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας.

Αναπτύσσοντας τις αναλύσεις βίντεο, οι τελικοί χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα συγκεκριμένων αναλύσεων και να τις χρησιμοποιήσουν στην πράξη για λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ, την υγεία, την ασφάλεια και τη διαχείριση του προσωπικού.

Οι αναλύσεις μπορούν να προσφέρουν εργαλεία όπως η χαρτογράφηση της θερμότητας και η παρακολούθηση των ουρών για το λιανικό εμπόριο και τη φιλοξενία, καθώς  και την καταμέτρηση των ατόμων και της κυκλοφορίας.

  1. Η δύναμη επεξεργασίας

Η επεξεργαστική ισχύς των καμερών και των servers συνεχίζει να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ οι τιμές τους σταθερά φθίνουν. Όσο περνάει ο καιρός και αυξάνεται η επεξεργαστική ισχύς της κάμερας, η ικανότητά της για τη φιλοξενία ενός συνεχώς αυξανόμενου φάσματος  αναλυτικών λειτουργιών αυξάνει επίσης.

Προβλέπουμε ότι κάποια στιγμή οι εφαρμογές του οικοσυστήματος θα καθιστούν διαθέσιμες τις αναλύσεις αιχμής που θα παρακολουθούν τις εφαρμογές κλιματισμού, τις εφαρμογές φωτισμού, και τις εφαρμογές ελέγχου πρόσβασης, που εργάζονται μαζί για να κάνουν τις ιδέες του “Έξυπνoυ Σπιτιού” (Smart Home) και του “Έξυπνου κτηρίου” (Smart Building) μια πραγματικότητα .

  1. Βελτίωση της λήψης αποφάσεων

Ακόμη και αν λάβουμε υπόψη τα μεγάλα άλματα στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, την βελτίωση της πρόσβασης και του κόστους, η κύρια λειτουργία των αναλύσεων είναι να συμπληρώσει το ρόλο των διαχειριστών του συστήματος, όχι να τους εξαλείψει.

Τελικά, οι αναλύσεις βοηθούν του φορείς  στην λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, όσο ο αριθμός των καμερών που έχουν αναπτυχθεί και παρακολουθούνται συνεχίζει να αυξάνεται. Οι καλύτερες αναλύσεις  μπορούν να δώσουν στον χειριστή πιο αξιόπιστες πληροφορίες, οι οποίες με τη σειρά τους βελτιώνουν τον χρόνο και την αποτελεσματικότητα της απόκρισης.

Πηγή: ifsecglobal.com