Η Intel Labs έκανε μια ετήσια έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο και παρουσίασε το πώς ερευνά τρόπους χρήσης δεδομένων για τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας στις κατοικίες, τα γραφεία, τα εργοστάσια και τις έξυπνες πόλεις. Το τελικό αποτέλεσμα: για να γίνει ο κόσμος πιο αποδοτικός ενεργειακά χρειαζόμαστε δεδομένα μεγάλου όγκου για να κατανοήσουμε τις ανθρώπινες συμπεριφορές και να δημιουργήσουμε analytics για να επηρεάσουμε τις συνήθειες.

 

Η ιδέα της χρήσης data analytics για τον έλεγχο της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας έχει προσελκύσει πολλούς επιχειρηματίες και επενδυτές τα τελευταία χρόνια με το λανσάρισμα των έξυπνων μετρητών, των ηλιακών ταμπλό και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αλλά πολλά επιχειρηματικά σχέδια που δημιουργήθηκαν γύρω από τα ενεργειακά δεδομένα απέτυχαν ή παλεύουν να κερδίσουν αρκετούς πελάτες.

 

Οι ερευνητές της Intel εστιάζουν στο τι χρειάζονται τα δεδομένα για να συλλεχθούν, τι προβλήματα μπορούν να λύσουν και πώς να παρουσιάσουν τα analytics ώστε να βγάζουν νόημα για διαφορετικές ομάδες χρηστών.