Το μεγάλο τεχνολογικό συνέδριο της Γαλλίας , Le Web Paris 2012, συγκεντρώνει για τρεις μέρες βλέμματα από όλο τον κόσμο. Ένας από του λόγους είναι και ο διαγωνισμός για τις νέες επιχειρήσεις που τους δίνετε η ευκαιρία να παρουσιάσουν το τεχνολογικό τους προϊόν μπροστά σε ένα πολύ εξειδικευμένο κοινό.

 

Στο φετινό διαγωνισμό νικήτρια εταιρεία ανακηρύχθηκε η Qunb, μια εταιρεία με έδρα το Παρίσι , που βοηθάει τους χρήστες της – ιδιώτες και οργανισμούς – να βρουν, να μοιραστούν, να οπτικοποιήσουν και να «κατεβάσουν» αριθμητικά δεδομένα.

 

Η κεντρική ιδέα είναι να μπορέσει ο χρήστης μέσω της εφαρμογής να δώσει σημασία και αξία στα δομημένα δεδομένα χάρη στην οπτικοποίηση(visualization) και έπειτα να μπορεί να συγκρίνει, να μορφοποιεί, να ορίσει νέα σύνολα, να μοιράσει, να δημοσιοποιήσει, να αποκόψει αλλά σε γενικές γραμμές να κάνει ότι θέλει με τα δεδομένα.

 

Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο για την επιτυχία του startup θα παίξει ο βαθμός στον οποίο οι οργανισμοί αλλά και οι ιδιώτες θα μοιραστούν και θα δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα τους.

 

thenextweb.com