Το QlikView επεκτείνει τις φορητές (mobile) δυνατότητές του, εγκαινιάζοντας τη νέα iOS εφαρμογή που προσφέρει μια best-of-worlds λύση για online και offline πρόσβαση σε mobile συσκευές. Το QlikView for iOS, είναι διαθέσιμο για iPad στο Apple App Store,και προσφέρει μια offline δυνατότητα που επιτρέπει την πρόσβαση στο QlikView μέσω του Mobile browser-based access. Η εφαρμογή που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με μία από τις πέντε μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες, πελάτη του QlikView, παρέχει μια φυσική πρόσβαση στην πλατφόρμα ενώ αξιοποιεί τις HTML5 δυνατότητες των εφαρμογών ανάλυσης. Οι χρήστες λαμβάνουν όλες τις δυνατότητες και την ευχρηστία του QlikView Business Discovery τόσο όταν είναι συνδεδεμένοι όσο και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης (offline access). Η εφαρμογή QlikView for iOS παρέχεται δωρεάν και μπορεί να την κατεβάσει ο οποιοσδήποτε χρήστης που έχει άδεια QlikView 11 server.

 

Η πλήρης ισχύ του QlikView όταν είναι Online

Όταν είναι συνδεδεμένη, η εφαρμογή QlikView προσφέρει μια πλήρη αλληλεπιδραστική εμπειρία. Αυτό συμπεριλαμβάνει την Συσχετιστική Εμπειρία (Associative Experience), την καθολική αναζήτηση στα δεδομένα καθώς και τη δυναμική οπτικοποίησή τους. Ο QlikView server ενδυναμώνει την εμπειρία αυτή με το να φιλτράρει τα δεδομένα, να διαχειρίζεται τις συσχετίσεις τους και να πραγματοποιεί υπολογισμούς on-the-fly. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός συνδυασμός ευελιξίας και δυνατοτήτων που δίνει άμεσες απαντήσεις.

 

Ευέλικτες, καθορισμένες από τον χρήστη Offline Views

Επιπλέον το QlikView για iOS παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν εικόνα στο iPad ακόμη και όταν είναι αποσυνδεδεμένοι από τον κεντρικό QlikView Server. Μπορούν να καθορίσουν την πληροφορία που θέλουν να λάβουν offline μέσω ενός συνδυασμού επιλογών από bookmarks και dimensions του QlikView. Τότε ο QlikView Server δημιουργεί μια σειρά από εφαρμογές που περιέχουν μόνο τα επιλεγμένα δεδομένα που έχουν προκύψει και οι οποίες κατεβαίνουν στο iPad. Όταν αποσυνδέονται, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν όλες τις "off-line" εφαρμογές της πλατφόρμας και να έχουν οποιοδήποτε report επιθυμούν.

 

Διαρκείς εμπειρία χρηστών

Το QlikView για iOS παρέχει ένα ενισχυμένο σύνολο δυνατοτήτων που συμπληρώνουν και επεκτείνουν τη συνολική στρατηγική για τις κινητές συσκευές της πλατφόρμας. Τώρα οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα εφαρμογή QlikView για iOS και να επιλέξουν αν θα λειτουργήσουν τις εφαρμογές QlikView μέσα από τον Mobile Safari ή να αξιοποιήσουν τις “off-line” δυνατότητες που προσφέρει η QlikView για iOS. Ανεξάρτητα του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του QlikView, η εικόνα παραμένει η ίδια. Επιπλέον, ο QlikView Server συνεχίζει να προσφέρει την ίδια ασφάλεια και διαχείριση που απαιτείται από τις Διευθύνσεις Πληροφορικής διεθνώς.

 

"Υπάρχουν πολλά εργαλεία BI για κινητά και άλλα που θα υπάρξουν στο μέλλον. Πολλά από αυτά στηρίζονται σε ένα βασικό σημείο: φαίνονται όμορφα" δήλωσε ο Jeff Boehm, Vice President of Global Product Marketing της QlikTech. "Αλλά είναι βασικό να γνωρίζουμε την πραγματική αξία των ΒΙ εργαλείων που θα βοηθήσουν και τα στελέχη επιχειρήσεων και τα τμήματα ΙΤ. Για να βοηθήσεις πραγματικούς ανθρώπους να λύσουν πραγματικά προβλήματα χρειάζεται κάτι παραπάνω από εμφανίσιμα reports. Με το QlikView, δεν είναι ελκυστική μόνο η εμφάνιση αλλά επίσης υπάρχει δυναμική ενθάρρυνση των out-of-the-report thinking οπουδήποτε και αν είμαστε."