Στην τελευταία της μελέτη με τίτλο “Worldwide All-Flash and Hybrid Flash Array Market: 1H2014 Vendor Shares and Market Outlook”, (doc #252304, Νοέμβριος 2014), η IDC χαρακτηρίζει την EMC ως τον ηγέτη των αγορών All-Flash και Hybrid Flash Arrays, με βάση το μερίδιο αγοράς. Σύμφωνα με τη μελέτη της IDC, η EMC εμφανίζεται στην πρώτη θέση και με βάση μια σειρά άλλα κριτήρια όπως, τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις Hybrid Flash Arrays κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 (1H2014 Worldwide Hybrid Flash Array Revenue by Vendor), τη συνολική χωρητικότητα των δίσκων SSD που έχουν πωληθεί (Raw SSD Capacity Shipments by Vendor), και τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις λύσεων all-flash κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 (1H2014 Worldwide All-Flash Array Revenue by Vendor).

Κατά την IDC, η ενσωμάτωση data services όπως τα snapshots, τα clones, η κρυπτογράφηση (encryption), το replication και το QoS, καθώς και η αποδοτική αξιοποίηση του storage με δυνατότητα in-line συμπίεσης, deduplication και provisioning, έχουν ζωτική σημασία για τους κατασκευαστές. Η IDC προβλέπει ότι στην αγορά θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν οι κατασκευαστές που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή πλατφόρμα για workloads διαφόρων τύπων.

Αγορά προϊόντων τεχνολογίας All-Flash

Η EMC κατάφερε να κατακτήσει την ηγετική θέση της αγοράς των all-flash arrays σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, καθώς η επίσημη είσοδός της στη συγκεκριμένη κατηγορία καταγράφεται το δεύτερο εξάμηνο του 2013, με το XtremIO. Παρά  το συγκριτικά μικρό διάστημα παρουσίας του, το XtremIO κατάφερε να προσπεράσει άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις και να βρεθεί στην πρώτη θέση, από πλευράς εσόδων, μεταξύ του συνόλου των προϊόντων all-flash array για το πρώτο μισό του 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της EMC για το τρίτο τρίμηνο επισημαίνεται ότι η ζήτηση για το XtremIO αναμένεται να ξεπεράσει τα $500 εκατομμύρια σε ετήσια βάση (annualized demand run rate), γεγονός που υπογραμμίζει την ταχύτατη διείσδυση του συγκεκριμένου προϊόντος και την αποδοχή του από τους πελάτες. Μάθετε περισσότερα για το πώς το XtremIO κατέκτησε την #1 θέση της αγοράς.

Αγορά Hybrid Flash Arrays

Η EMC βρίσκεται, επίσης, στην κορυφή της αγοράς των hybrid flash arrays, με μια σειρά προϊόντα όπως τα VNX, VMAX, Isilon, αλλά και τα παλαιότερα Celerra και CLARiiON. Η EMC συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχυ στην τεχνολογία flash παρουσιάζοντας καινοτομίες όπως τα VNX2 και VMAX3, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα και να αυξήσουν την απόδοση των συστημάτων τους και να μειώσουν το αντίστοιχο κόστος. Μάθετε περισσότερα για τα hybrid flash arrays και τα flash PowerPacks της EMC μέσα από αυτό το ενημερωτικό γράφημα.

Συνολικά

Με πωλήσεις που αντιστοιχούν σε 58,7 petabytes χωρητικότητας flash storage για το πρώτο εξάμηνο του 2014, η EMC έρχεται πρώτη μεταξύ των ανταγωνιστών της στη συνολική αγορά all-flash και hybrid flash arrays. Τα 58,7 petabytes αντιπροσωπεύουν το 20,7% της αγοράς για το πρώτο εξάμηνο του 2014.



Πρόσθετες πηγές:

Για περισσότερες πληροφορίες σας παρακαλούμε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από τη  μελέτη της IDC: Worldwide All-Flash and Hybrid Flash Array Market: 1H2014 Vendor Shares and Future Market Outlook.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Flash της EMC, επισκεφθείτε τη διεύθυνση EMC.com/Flash
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το EMC XtremIO all-flash array, επισκεφθείτε την αντίστοιχη σελίδα του EMC Store, εδώ.
Για να μάθετε περισσότερα για το EMC VMAX πιέστε εδώ, και για το EMC VNX εδώ.
Επικοινωνήστε με την EMC Online:

·  Ακολουθείστε τα @EMCHellas, @EMCCorp

·  Συνδεθείτε με την EMC Corporation μέσω Twitter, Facebook, YouTube, και LinkedIn και με την EMC Hellas μέσω Twitter και Facebook





Σχετικά με την EMC2

H EMC Corporation κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ΙΤ, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών να μετασχηματίσουν τις λειτουργίες τους και να προσφέρουν τις εφαρμογές ΙΤ ως υπηρεσία. Σε αυτή τη διαδικασία μετασχηματισμού  το cloud computing έχει θεμελιώδη σημασία. Μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, η  EMC επιταχύνει τη μετάβαση στο cloud computing, βοηθώντας το τμήμα IT ενός οργανισμού να αποθηκεύει, να διαχειρίζεται, να προστατεύει και να αναλύει τις πληροφορίες, το πιο πολύτιμο αγαθό μιας επιχείρησης, με έναν πιο ευέλικτο, ασφαλή και οικονομικό τρόπο. Περισσότερες πληροφορίες για την EMC  μπορούν να βρεθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://greece.emc.com/