Στελέχη έχουν κατανοήσει  ότι τα δεδομένα είναι ένα κρίσιμο συστατικό για την αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεών τους, να  πάρει τους νέους πελάτες, καθώς και να προωθήσει την καινοτομία.

Πολλά από αυτά τα στελέχη έχουν βρει παρηγοριά στην ιδέα ότι υπάρχει μια οικονομική αξία για τα δεδομένα, που τους επιτρέπει να εφαρμόσουν λογιστική και αρχές λειτουργίας με τα δεδομένα που ισχύουν σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ναι, τα δεδομένα έχουν αξία.

 

 

Οι διευθυντές συνήθως κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση όταν αντί να επικεντρωθούν σε επισημοποίηση μιας διαδικασίας, ιεράρχησης των  δεδομένων, ευθυγραμμίζονται με τις στρατηγικές των εταιρειών τους. Οι εταιρείες συχνά ορίζουν τα έργα, σύμφωνα με τη στρατηγική ευθυγράμμισής τους ή τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων τους. Τα δεδομένα θα πρέπει να αποτελούν μέρος αυτών των διαδικασιών.

 

Εάν πρέπει κάποιος να ποσοτικοποιήσει την αξία των δεδομένων, με όλα τα μέσα, πρέπει να  πράξει στο πλαίσιο του ρόλου της στην επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να αξίζει τα χρήματα που επενδύει η εταιρεία με σκοπό να μην παρεμποδίσει νέα έσοδα. Βρείτε κάποιο πρόβλημα  που η εταιρεία σας θέλει να λύσει, τον ποσοτικό προσδιορισμό της αξίας για την επίλυσή του, και την παρουσίαση του ρόλου των δεδομένων σε αυτή τη λύση.

 

Με απλά λόγια, ασκήσεις μετατροπής της αξίας των δεδομένων σε χρηματική αξια συχνά απαιτούν περισσότερο χρόνο και κοστίζουν περισσότερα χρήματα από ό, τι ένα εγγυημένο αποτελέσματα. Στο χρόνο που χρειάζεται για να ποσοτικοποιήσει πραγματικά την αξία των πληροφοριών, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν πράγματι να παρέχουν κάτι νέο.