19 Απριλίου 2024

Τι έχασες από τα Μεγάλα Δεδομένα: Εφαρμογή αναλύσεων

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν στην επιφάνεια καινούργιες εφαρμογές για διαχείριση μη δομημένων πληροφοριών καθώς πολλοί αναλυτές έκαναν ένα ακόμα βήμα με τις ανταγωνιστικές προσπάθειες τους. Η Salesform.com έκανε την αρχή  με την κυκλοφορία καινούργιων βυσμάτων τα οποία, για πρώτη φορά, επιτρέπουν την ενσωμάτωση δεδομένων από εξωτερικές πηγές στην πλατφόρμα πληροφοριών cloud  της ίδιας της επιχείρησης.

 

 

Αυτό θα επιτρέπει στους αγοραστές να εφαρμόζουν την λειτουργικότητα που χρησιμοποιούσαν για να αναζητήσουν και να οπτικοποιήσουν  δεδομένα καταναλωτών, που βρίσκονται στο λογισμικό ως υπηρεσία διαχείρισης  αγορών του Γίγαντα, από τα συμπλέγματα του Hadoop, από λειτουργίες παρακολούθησης υποδομών και άλλων συστημάτων υποστήριξης. Με αυτή τη κίνηση η Salesform  θέτει τον εαυτό της σε μια καλύτερη θέση απέναντι στους ήδη εδραιωμένους ανταγωνιστές της, αλλά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός.

 

Ήταν η σειρά της Big Blue να δράσει την προηγούμενη εβδομάδα βγάζοντας στην αγορά 20 από τις 100 προσχεδιασμένες εφαρμογές ακριβής πρόβλεψης βιομηχανικής ανάλυσης, σχεδιασμένες να λύνουν συγκεκριμένα προβλήματα, τα οποία δεν είχαν λάβει την απαραίτητη προσοχή. Μια καινούργια υπηρεσία υπόσχεται να βοηθάει χειριστές αντλιών πετρελαίου να προβλέπουν σφάλματα στον εξοπλισμό, ενώ μια άλλη υπηρεσία προσφέρει αυτόματο εντοπισμό εξόδων για τράπεζες.

 

Η εναρκτήρια σειρά περιέχει επίσης δυνατότητα για οργάνωση των media, για καταστήματα λιανικής πώλησης και για οργανώσεις σε άλλους σημαντικούς τομείς. Ο βασικός τομέας που ενώνει αυτή τη νέα σειρά συγκλίνει γύρω από την λειτουργικότητα των δεδομένων,  που είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσπαθεί να πετύχει η  Google με την απόκτηση της Pulse.io.

 

Ενώ η IBM προσφέρει στους οργανισμούς προσαρμοσμένες εφαρμογές, οι οποίες θα βοηθάνε τα μοτίβα των οθονών με τις πληροφορίες, η Google θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ανάλυσης απόδοσης της εκκίνησης του υπολογιστή με σκοπό να δίνει στους πελάτες πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές τους, ιδιαίτερα στα κινητά τηλέφωνα. Το εργαλείο αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς εφαρμογών να καταγράφουν παγωμένες οθόνες, προβλήματα σχετικά με το δίκτυο και άλλα προβλήματα απλά προσθέτοντας μια απλή γραμμή κώδικα στις εφαρμογές τους, κάτι το οποίο τους γλιτώνει πολλές ώρες δουλειάς σε σχέση αν ξαναέφτιαχναν την λειτουργικότητα αυτή από την αρχή.

 

Η συμφωνία αυτή έρχεται μέσα από την προσπάθεια της Google να έρθει σε επαφή με την κοινότητα των κατασκευαστών λογισμικού, η οποία έχει υπάρξει καταλύτης στην εταιρία τα τελευταία χρόνια. Ο γίγαντας έρευνας( Google) σχεδιάζει να ενσωματώσει της δυνατότητες της Pulse.io στο φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν της, πιθανότατα σε μορφή cloud εάν η τελευταία απόκτηση της σχετικά με το monitoring ληφθεί υπόψη.

 

 

 

Source: http://siliconangle.com