30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Mehta πιστεύει οτι η αγορά φτάνει σε μια καινούργια βιομηχανική επανάσταση βασισμένη σε δεδομένα.

“Δεν θα έλεγα πως έχουμε φτάσει στο μέγιστο δυνατό της καινοτομίας. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή αλλάζουμε κατεύθυνση,”δήλωσε. Συνέχισε να εξηγεί πως “αλλάζουμε κατεύθυνση από το να χτίζουμε την ιδιότητα της ανάλυσης δεδομένων σε κάτι το οποίο θα αποκαλούσα η νέα γενία της αυτόματης πληροφορίας. Είναι μια λιγότερο τρομακτική εξήγηση του όρουAI για τον οποίο πολύς κόσμος μιλάει... Βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης, με τα δεδομένα να είναι η πρώτη ύλη. Πιστεύω πως αυτή είναι η επόμενη περίοδος της ίδιας επανάστασης, όπου μαζικές ποσότητες αυτοματισμού θα καθιστούν ικανή, κάθε βιομηχανία, κάθε εταιρία και κάθε άτομο στο οικοσύστημα να αυτοματοποιεί οποιαδήποτε περίπλοκη χειρονακτική ανθρώπινη διαδικασία . Αυτό είναι το απόγειο της επανάστασης.

Ο Gilbert συμφωνεί ότι η εκμάθηση μηχανής μπορεί να οδηγήσει στην επόμενη γενιά συστημάτων καταναλωτών και επιχειρήσεων και υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο αυτή η πρόοδος ήρθε στην επιφάνεια από προηγούμενες επεξεργασίες.

“ Τα συστήματα νοημοσύνης έρχονται, όταν έχεις την δυνατότητα να κάνεις ανάλυση σε πραγματικο χρόνο, ώστε να μπορείς να περιμένεις και να επηρεάσεις τι πρόκειται να κάνει ο καταναλωτής”, ανέφερε ο Gilbert.

Τονίζοντας την υπόσχεση των Big Data και των λειτουργικών πλαισίων όπως το Hadoop, πρόσθεσε ο Gilbert: “Μπορείς επίσης να δεις και την άλλη όψη του νομίσματος και να δεις το Internet of Things και να αντριδράς σε πραγματικό χρόνο” δημιουργώντας έτσι προόδους σε όλα τα επίπεδα μιας επιχείρησης.