8 Δεκεμβρίου 2023

Η Kyvos Insights παρουσιάζει μητρική μηχανή OLAP για την Hadoop

Το οικοσύστημα Hadoop έχει μια φυσική κλίση προς την ποικιλία. Αυτό ήρθε στην επιφάνεια με την κυκλοφορία του Apache Storm πριν δύο χρόνια, το οποία ακολούθησαν τρείς ακόμα μηχανές επεξεργασίαςstreaming, και τώρα επαναλαμβάνεται με την παρουσίαση μιας νέας διαδικτυακής μηχανής ανάλυσης (OLAP) από την Kyvos Insights Inc., η οποία ρίχνει το γάντι στον προκάτοχο του.

Ο προκάτοχος είναι το Kylin, ένα σύστημα, που δημιουργήθηκε στην eBay Inc., για να απευθύνει τις εσωτερικές ανάγκες του, το οποίο κυκλοφόρησε με ελεύθερη άδεια τον προηγούμενο χρόνο. Το project χωρίζει δεδομένα από διάφορα κομμάτια της Hadoop βασισμένα στις εξετάσεις  απόδοσης, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσει τη ταχύτητα αιτημάτων, με τον γίγαντα λιανικής να καυχιέται πως μπορεί να εκτελέσει κάποια αιτήματα σε χρόνο κάτω από ένα δευτερόλεπτο απέναντι στις εκατοντάδες δισεκατομμύρια γραμμές που είναι αποθηκευμένες στο σύμπλεγμα της Hadoop.

Αυτή είναι η ίδια κλίμακα, την οποία ισχυρίζεται η Kyvos, που θα χρησιμοποιούν οι πελάτες της στην πλατφόρμα της, η οποία προσφέρει τις ίδιες τιμές με τον αντίπαλό της, στον τρόπο που θα μπορεί να χειριστεί κανείς τα δεδομένα. Και οι δύο ενημερώνουν τα logical cube constructs, το οποία χρησιμοποιούνται για την δομή μετρικών συστημάτων  ανάλυσης, τα οποία σταδιακά μειώνουν τον χρόνο αναμονής, επιτρέποντας στους αναλυτές να χρησιμοποιούν αυτά τα cubes με χειριστές τυπικών δομημένων αιτημάτων και να έχουν πρόσβαση σε δημοφιλή εργαλεία πληροφοριών από επιχειρήσεις.

Αλλά εκεί είναι που ξεκινά να παρεκκλίνει η Kyvos. Ενώ το project της eBayαφήνει τις λειτουργίες ,με τις προστιθέμενες αξίες που χρειάζονται,  να μετατραπούν τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία αποκτούνται μέσω τουKylin, σε μια χρησιμοποιήσιμη μορφή για ένα τρίτο λογισμικό να μπορεί να το προσφέρει, το startup έχει κατασκευάσει dashboarding και δυνατότητες αναφοράς κατευθείαν στην πλατφόρμα του. Οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν τους μετρητές τους σε crosstabs, καθε είδους διαγράμματα ακόμα και χάρτες όταν χρειάζεται εντοπισμός των δεδομένων.

Αυτό αποφεύγει την ανάγκη για μετακίνηση πληροφοριών από τη Hadoopσε ένα περιβάλλον πληροφοριών εξωτερικής επιχείρησης, κάτι το οποίο σώζει απίστευτο χρόνο, όταν έχουμε να κάνουμε με terabytes ή ακόμα περισσότερο με petabytes, ένα συχνό φαινόμενο σε οργανώσεις που χρησιμοποιούν το πλαίσιο αυτό. Η Kyvos ελπίζει πως αυτή η λειτουργικότητα θα θέσει την πλατφόρμα της σε μια καλύτερη θέση, στο να βοηθάει τους καταναλωτές  να χρησιμοποιούν την προσαρμοστικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα της Hadoop για τις OLAP εργασίες τους.