1 Οκτωβρίου 2023

Η Pivotal μπαίνει στην μάχη με την Big Data Suite της μαζί με την απόκτηση της Quickstep

Βασισμένη σε εργασία του 2013 που συγγράφηκε από τον ιδρυτή Jignesh Patel, καθηγητή της σχολής στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών, η BitWeaveπαρέχει ένα τρόπο επιτάχυνσης της διαδικασίας επεξεργασίας  αιτημάτων σε διαταξιακά αποθέματα όπως το Greenplum  της Pivotal. Αντί να χειρίζεται τους πίνακες άμεσα με τον παραδοσιακό τρόπο, η τεχνολογία αυτή χαρτογραφεί τα δεδομένα σε μια πιο λογική απεικόνιση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση της ταχύτητας σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους , οι οποίες εξαπλώνονται  και δουλεύουν σε πολλαπλούς επεξεργαστές. Η BitWeave  μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα εννέα φορές πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους σκαναρίσματος, με βάση τις ρυθμίσεις τους και το μέγεθος των δόσεων δεδομένων, που δίνονται στο τσιπ ως κωδικοί διατήρησης σειράς.

 

Σε συνδυασμό με τους δεκάδες χιλιάδες επεξεργαστές  που μπορεί να βρει κανείς σε ένα τυπικό περιβάλλον ανάλυσης κλίμακας μιας επιχείρησης, αυτό ερμηνεύεται σε αξιοσημείωτη βελτίωση ταχύτητας εκτέλεσης αιτημάτων. Η ίδια αυτή  χρήση επιτρέπει σε οργανισμούς να βελτιστοποιήσουν τον τεχνικό εξοπλισμό τους. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Με την συμφωνία αυτή η Pivotal θα δώσει άδεια στην τεχνολογία από το Wisconsin Alumni Research Foundation, να ενσωματωθεί στη Greenplum Database και στο HAWQ, μια παρόμοια πλατφόρμα αιτημάτων διαταξιακής κατασκευής για το Hadoop. Εξίσου σημαντικό είναι ότι, με τη συναλλαγή αυτή ο Patel και η ομάδα φοιτητών με τους οποίους ίδρυσε το Quickstep τον Ιανουάριο , θα ενταχθούν στην εταιρία, η οποία θα παρέχει μια ευχάριστη στρατηγική ώθηση και για τωρινές και για μελλοντικές αναλυτικές πρωτοβουλίες.