8 Δεκεμβρίου 2023

Η Cisco κάνει ένα σημαντικό βήμα με την διευρυμένη συμμαχία Intercloud

Πριν ένα χρόνο η Cisco Systems Ltd. ανακοίνωσε το φιλόδοξο σχέδιο να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην δημιουργία πλατφόρμας cloud computing η οποία θα μπορούσε να πάει κόντρα στο Amazon Web Services, το οποίο πολλοί θεωρούν πως έχει αδιαμφισβήτητα τον πρώτο λόγο στον χώρο αυτό.

Η Cisco προσπαθεί να ενώσει όλες τις μικρότερες ομάδες σε μια συνεκτική, πιο ανταγωνιστική μάζα. Η λογική της Cisco είναι οτι καμία από τις μικρές επιχειρήσεις δεν θα πάνε από τη μεριά του Amazon ή της Microsoft Azure, και έτσι μπορεί η Cisco να συνεχίσει να πουλάει σε αυτές τον διαδικτυακό της εξοπλισμό όσο αυτές οι εταιρίες μεγαλώνουν.

 

Πέρα από την αγορά εργασίας, η Cisco έκανε μια δεύτερη μεγάλη ανακοίνωση γύρω από την ιδέα “hybrid cloud”. Το hybrid cloud αναφέρεται στην ενσωμάτωση των κέντρων δεδομένων μέσα στην βάση με το κοινό cloud, και ετσι θα φέρει πλεονεκτήματα ευελιξίας και προσαρμοστικότητας.

Η Cisco ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία που λέγεται Intercloud Fabric για τον έλεγχο και την διαχείριση και του Intercloud και των κέντρων δεδομένων μέσα στην βάση, σε ένα interface. Πάροχοι υπηρεσιών cloud όπως οι Datalink Corp., Peak 10 Inc., και Sungard Availability Services Ltd., είναι μερικοί από τους πρώτους, οι οποίοι, πιστεύει η Cisco, θα στηρίξουν το Intercloud Fabric. Η πλατφόρμα στη θεωρία βοηθάει τους καταναλωτές να ξεκινούν πιώ εύκολα τις εργασίες τους στο cloud.

Το Internet των cloud;

Πέρα από αυτές τις εξελίξεις, η Cisco πρόσθεσε επίσης μια λειτουργία για τα Amazon Web Services και Microsoft Azure στο Intercloud του. Η νέα λειτουργία επιτρέπει στους καταναλωτές του Intercloud να βλέπουν τον φόρτο εργασίας από το Amazon ή το Azure κατευθείαν από το Intercloud της Cisco και μετά “κατευθείαν να μετακινήσουν τον φόρτο εργασίας” μεταξύ των κοινών cloud και του Intercloud.

Με το Intercloud η Cisco θέλει οι εταιρίες, να μπορούν χωρίς κόπο να μετακινούν φόρτο εργασίας μεταξύ διαφόρων παρόχων cloud. Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις ένα λειτουργικό server με φόρτο εργασίας στο Azure. Η Cisco θέλει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου μπορείς να μετακινήσεις αυτό το φόρτο εργασίας εύκολα από το Azure μέχρι και το AWS ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν hypervisors.