19 Ιουλίου 2024

Η Microsoft αγοράζει το SaaS cloud cybersecurity startup Adallom για 320 εκατομμύρια δολλάρια.

Η Microsoft Corp.  δηλώνει πως αγόρασε την εταιρία λογισμικό-ως- υπηρεσία (SaaS) cloud cybersecurity Adallom Inc. για 320 εκατομμύρια δολλάρια.

Ιδρυμένη από τους Assaf Rappaport το 2012, Ami Luttwak και Roy Reznik, πρώην μέλη των συστημάτων πληροφοριών του Ισραήλ στο τμήμα 8200, η Adallom προσφέρει μια πλατφόρμα ασφάλειας μέσω του cloud, η οποία προσφέρει ορατότητα, διοίκηση και ασφάλεια για εφαρμογές cloud.

Διαθέσιμο σε SaaS ή λύση on-premise, οι λύσεις της εταιρίας λέγεται ότι προσφέρουν μία καινοτόμο πλατφόρμα, η οποία με δικά τους λόγια, σημαίνει πως “ δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας δεδομένων για να κατανοείς τα ρίσκα και τους κινδύνους”.

Η πλατφόρμα της Adallom λειτουργεί για κάθε χρήστη σε οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιοδήποτε δίκτυο, χωρίς την ανάγκη για έναν πράκτορα ή τη διαμόρφωση του δικτύου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε 8 λεπτά.

Οι πλατφόρμες ΑΡΙ mode ενσωματώνουν στο πλαίσιο των επιχειρηματικών εφαρμογών cloud, με το SmartProxy απρόσκοπτα να κατευθύνει τους χρήστες μέσω του Adallom cloud, παρέχοντας στην επιχείρηση πλήρη έλεγχο χωρίς να σπάσει τις λειτουργίες της εφαρμογής.

Για εκείνους τους χρήστες που χρειάζονται περισσότερα, η πλατφόρμα υποστηρίζει την ανάπτυξη των υβριδικών μέσων, με ένα παράδειγμα που δίνεται είναι η λειτουργία API για την κανονική χρήση και η λειτουργία proxyγια την χωρίς έλεγχο πρόσβαση της συσκευής.

Όπως και οι βασικές τους υπηρεσίες cybersecurity, η πλατφόρμα της Adallom προσφέρει επίσης υποστήριξη για τη διακυβέρνηση, τη διαχείριση κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης, προσφέροντας στους χρήστες των επιχειρήσεων ουσιαστικές ιδέες για τους υπαλλήλους τους, τα δεδομένα στα οποία έχουν πρόσβαση, και τις δραστηριότητές τους στο cloud. Κάθε ιδέα λέγεται ότι μπορεί να γίνει πράξη, έτσι ώστε η επιχείρηση είναι σε θέση να εφαρμόζει τις ισχύουσες πολιτικές.

Όπως το Globes δικαίως αναφέρει, πώς γη αγορά της Microsoft ήταν αναμενόμενη, καθώς ήταν η Adallom τον Δεκέμβριο του 2013, η οποία φανέρωσε την ρήξη του διακομιστή ασφαλείας του Microsoft Office 365, νέα τα οποία τράβηξαν τα βλέμματα εκείνη την περίοδο.