14 Ιουλίου 2024

H AOL αποκτά την εταιρία διαφήμισης κινητής τηλεφωνίας Millennial Media έναντι $238 εκατομμυρίων

Η συμφωνία αυτή που έγινε με μετρητά, προβλέπει πως οι μέτοχοι της Millenial θα λάβουν $1.75 ανά μετοχή. Η Millennial ιδρύθηκε το 2007, και θεωρείται πως είναι «η μεγαλύτερη ανεξάρτητη αγορά κινητής τηλεφωνίας» που προσφέρει διαφημιστικές λύσεις για τα κορυφαία ονόματα εταιριών στον χώρο, για προγραμματιστές εφαρμογών και για εκδότες διαδικτύου για το κινητό.

Η εταιρία συνδυάζει μία παραδοσιακή πλατφόρμα διαφήμισης με στοιχεία δεδομένων και τεχνολογίας που λέγεται που επιτρέπουν στους πελάτες της να επικοινωνήσουν σε μεγάλη κλίμακα με το κοινό-στόχο τους, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγάλα έσοδα για τους εκδότες και προγραμματιστές συνεργάτες τους.  Η απόκτηση της από την AOL, έρχεται δεύτερη μετά την απόκτηση της ίδιας της AOL από την Verizon Communications, Inc., τον περασμένο Μάιο, έναντι $4.4 δισεκατομμυρίων. Η νέα αυτή απόκτηση ίσως προτείνει πως η AOL λειτουργεί ακόμη με κάποια ανεξαρτησία, μετά την απόκτης;h της από τον κολοσσό της κινητής τηλεφωνίας και μέσων. Η AOL δήλωσε πως η απόκτηση αυτή δυναμώνει τις ικανότητές της στην κινητή τηλεφωνία και υπογραμμίζει σημαντικά την θέση της ως την «πρώτη εταιρία τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας και μέσων.»

Για να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό αυτό, η AOL προσέθεσε μία ευρεία γκάμα γεγονότων για την οργάνωσή της μετά την απόκτηση, συμπεριλαμβάνοντας επίσης πως πλέον τους ανήκει και μία πλατφόρμα για κέρδη από εφαρμογές, που έχει περισσότερες από 65.000 εφαρμογές, και σημαντική ανάπτυξη της διαφήμισης των εταιριών κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο το δίκτυο ONE της AOL, όπου έχουν περίπου 1 δισεκατομμύριο ενεργούς και μοναδικούς χρήστες.

«Η AOL κάνει σωστές κινήσεις καθώς οι πελάτες περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο στις κινητές συσκευές τους και τα πρακτορεία και οι εκδότες βασίζονται όλο και περισσότερο σε προγραμματιστικά εργαλεία monetization,» σχολίασε ο πρόεδρος της AOL, Bob Lord για την συμφωνία. «Καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στις πλατφόρμες και την τεχνολογία μας, η απόκτηση του Millennial Media επιταχύνει την ανταγωνιστική μας προσφορά κινητής τηλεφωνίας από τo ONE της AOL και ενισχύει την τωρινή εκδοτική προσφορά με μία πλατφόρμα monetization για τους προγραμματιστές εφαρμογών που περιλαμβάνει τα πάντα.