8 Δεκεμβρίου 2023

Υπάρχει αλήθεια το υβριδικό Clood;

Η σταθεροποίηση του Interface ανάμεσα «στον κόσμο των εργαλείων και στην δομή για την κατασκευή εφαρμογών, και στα συστήματα που παίρνουν τις εφαρμογές και τις θέτουν σε λειτουργία» ήταν το θέμα της συζήτησης με τον Craig McLuckie, επικεφαλής διευθυντή προϊόντων της Google, που μίλησε στον John Furrier και τον Jeff Frick στο @theCUBE, κατά την διάρκεια του OpenStack Silicon Valley 2015.

«Το υβρίδιο θα πρέπει πρωτίστως και κυρίως να αφορά την ικανότητα χρήσης ενός κοινού σετ τεχνολογιών» δήλωσε. Στο θέμα αυτό που επικράτησε σε ολόκληρη την συνέντευξη, ο McLuckie τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι πρόκειται «για την αναζήτηση δημιουργίας κοινής αφαίρεσης.»

Όταν ρωτήθηκε για το εάν το υβρίδιο πραγματικά υπάρχει, ο McLuckie είπε στον John Furrier του theCUBE πως «υπάρχει απλά όχι με τον τρόπο που ο κόσμος θεωρεί ότι υπάρχει.» Εξήγησε ότι κατά την άποψή του, ένα αληθινό υβριδικό Cloud θα υπάρξει όταν θα υπάρξει ένα κοινο σετ αφαιρέσεων, εργαλείων και μοτίβων που θα είναι διαθέσιμο για όλους.

GIFEE- Δομή Google για όλους τους άλλους

Ο McLuckie αναφέρθηκε σε ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως «ζήλια της Google», όπου μία εταιρία θέλει να έχει τα DevOps και την δομή Cloud που είναι διαθέσιμη αλλά δεν έχει τα χρήματα για την απαιτούμενη αυτή μεγάλη επένδυση. Το αρχικό cloud είναι ο τομέας στον οποίο κινούνται οι κολοσσοί του διαδικτύου όπως οι: Google, Facebook, eBay, Netflix, αλλά σύμφωνα με τον McLuckie, όταν το διαδίκτυο των πραγμάτων γίνει πιο σοβαρό, τότε όλες οι εταιρίες θα είναι και διαδικτυακές εταιρίες.

Ωστόσο, ο McLuckie πιστεύει πως πρόκειται για μία επικίνδυνη υπόθεση όταν κάποιος πρέπει να ακολουθήσει την πλήρη μετατροπή σε ΑΡΙ για να φτάσει σε σημείο να χρησιμοποιεί το αρχικό Cloud. «Αν κάτι τέτοιο γίνει με το ζόρι, τότε ένα μεγάλο μέρος των πελατών θα απομακρυνθεί και θα δημιουργηθούν γνωστικά εμπόδια» δήλωσε. Η αποστολή του είναι να φέρει την τεχνολογία στην επιχείρηση ώστε οι πελάτες να λαμβάνουν άμεση αξία, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τεράστιες επενδύνσεις.