23 Σεπτεμβρίου 2023

Το μέλλον του υβριδικού Cloud #OSSV 15

Μετά από 2 χρόνια σκληρής δουλειάς, η August Capital βλέπει τους καρπούς της Appformix Inc.

H Appformix, πάροχος της βελτιστοποίησης επίδοσης της δομής για τα κέντρα δεδομένων με βάση το Cloud, θέλει να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στις εφαρμογές και την δομή. Η εταιρία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Mirantis OpenStack για να προσφέρει βελτιωμένες αναλύσεις και έλεγχο στους διαχειριστές πληροφορικών συστημάτων. Ο Sumeet Singh, οικονομικός διευθυντής της Appformix, έχει μεγάλη ιστορία στην βιομηχανία της τεχνολογίας, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν με την Microsoft Azure και την Cisco Systems Inc., καθώς επίσης και με την ίδρυση νέων εταιριών.

 

 

Συζητώντας την εξέλιξη του Cloud με τον John Furrier, συμπαρουσιαστή του @theCUBE, κατά την διάρκεια του OpenStack Silicon Valley, o Singh δήλωσε πως βλέπει το Cloud ως το κύριο πρότυπο στο μέλλον. «Το κέντρο των εταιρικών δεδομένων χρειάζεται βελτίωση και εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα εταιρικά δεδομένα ώς προϊόντα» δήλωσε.

 

Για τις επιχειρήσεις, ο Singh παρατηρεί πως πρώτα χρησιμοποιούν το Cloud και μετά μετατρέπουν άλλες εφαρμογές. «Όταν έχεις ήδη περάσει αυτήν την εξέλιξη, χρησιμοποιώντας το αρχικό Cloud, μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω και να επιδιορθώσεις τις δικές σου βάσεις, επαναφέροντας τις εφαρμογές αυτές» ανέφερε. «Αυτό που παίρνεις στο τέλος είναι μία ρευστή δομή που αποτελεί ένα υβριδικό μοντέλο cloud».

 

Δημόσιο Cloud, Ιδιωτικό Cloud, και SaaS.

 

«Θα υπάρξει ένα δημόσιο cloud και ύστερα μία σειρά εφαρμογών που λειτουργούν στην εταιρική σελίδα» αναφέρει ο Mehra. « Όλα αυτά θα υπάρχουν: δημόσιο cloud, ιδιωτικό cloud και SaaS.»

 

Ο Mehra για τις προκλήσεις της επένδυσης γενικά σε εταιρικές και τεχνολογικές επενδύσει είπε «Είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να ξεκινήσεις μία εταιρία» δήλωσε ο Mehra. «Και είναι επίσης εύκολο να την αναπτύξεις κιόλας. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πολύ περισσότερη καινοτομία. Υπάρχουν επίσης αποτυχημένες εταιρίες που έχουν καταπληκτικές ιδέες αλλά δεν μπορούν να τις μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση. Δυστυχώς έχουν δοθεί πολλά χρήματα σε αυτές τις εταιρίες. Προσωπικά πάντα προσέχω την τεχνολογική πλευρά, ποιός θα το αγοράσει και με ποιό κόστος».