8 Δεκεμβρίου 2023

CEO της Informatica: Τα μεγάλα δεδομένα πρέπει να προσφέρουν αξία στις επιχειρήσεις

Ο νέος CEO της Informatica σε συνέντευξή του για το μέλλον των μεγάλων δεδομένων στην εταιρεία, και για το πώς σχεδιάζει να το παραδώσει στους πελάτες.

 

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι εταιρείες δέχονται με ευχαρίστηση τις προηγμένες αναλύσεις για έργα μεγάλων δεδομένων. Κερδίζουν όμως πραγματικό όφελος από αυτό; Ή κατευθυνόμαστε προς μια περίοδο σκοταδισμού; Η ιδιωτική πλέον Informatica έχει μεταστρέψει το ενδιαφέρον της στην αποστολή να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μετατρέψουν τις επενδύσεις δεδομένων σε έργα που θα αυξήσουν την αντικειμενική αξία των επιχειρήσεων, και θα αποτρέψουν την πτώση σε σκοταδισμό.

 

Ο CEO, Anil Chakravarthy, μίλησε στην InformationWeek, σε μια συνέντευξη σχετικά με την αποστολή της εταιρείας, καθώς και για τις τάσεις και τις ευκαιρίες που ο ίδιος προβλέπει για το νέο έτος. Ο Chakravarthy, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν διευθυντής παραγωγής της Informatica, ανέφερε ότι η εταιρεία του επικεντρώνεται σε έξι τεχνολογικούς τομείς:

 

1.        τα μεγάλα δεδομένα,

2.       τα cloud,

3.       την ενοποίηση δεδομένων,

4.       τη διαχείριση βασικών δεδομένων,

5.       την ποιότητα των δεδομένων, και

6.       την ασφάλεια των δεδομένων.

Υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει ήδη καταταχθεί από την Gartner ως η πρώτη στις αναφορές Magic Quadrants που σχετίζονται με τους τομείς αυτούς. Αλλά το πραγματικό κλειδί στην επιτυχία της Informatica είναι η μετατροπή της τεχνολογίας σε αξία που οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαχείριση του εισοδήματος, των κερδών τους ή άλλων πραγματικών επιχειρηματικών αποδόσεων.