1 Οκτωβρίου 2023

H SAS σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προετοιμάζει την επόμενη γενιά στελεχών στη χρήση Business Analytics εργαλείων με τη δημιουργία Joint Certificate Προγραμμά

Πιστή στη δέσμευσή της για παροχή ποιοτικής και ουσιαστικής εκπαίδευσης, η SAS (http://www.sas.com/el_gr/home.html) γεφυρώνει περαιτέρω το κενό ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό Joint Certificate στο μεταπτυχιακό του Τμήματος ΔΕΤ, μέρος του διεθνώς αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού προγράμματος της SAS.

 

Το MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία (http://management.aueb.gr/), μοναδικό στην ειδίκευσή του στην Ελλάδα αφού συνδυάζει τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη με τις τεχνολογίες πληροφορικής και τις οργανωσιακές σπουδές, αναγνωρίζοντας την ανάγκη και ζήτηση της αγοράς για στελέχη στο μάρκετινγκ, πωλήσεις, εφοδιαστική αλυσίδα, λιανεμπόριο κλπ με business analytics skills, επέλεξε ως στρατηγικό συνεργάτη την SAS, προκειμένου να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά Business Analytics Professionals, στα διάφορα τμήματα των επιχειρήσεων.

 

Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του λογισμικού και των Business Analytics, αποτελεί ήδη συνεργάτη πολλών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων -τα οποία διακρίνονται για τις έρευνες αιχμής στην αξιοποίηση των data- σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας πάντα ως στόχο την παροχή άρτιας εκπαίδευσης και κατάλληλης προετοιμασίας των στελεχών στο νέο Big Data driven επιχειρηματικό κόσμο που δημιουργείται.

 

Την τελευταία διετία διπλασιάστηκε σχεδόν ο όγκος των δεδομένων -δομημένων και αδόμητων (Big Data)- παγκοσμίως. Η διαχείριση, αλλά κυρίως η επιχειρηματική αξιοποίηση αυτού του πλούτου πληροφορίας, δημιουργεί νέα επαγγέλματα, όπως αυτά των Business Analytics Professionals. Σε μία αγορά στην οποία τα πάντα αλλάζουν ταχύτατα, οι επιχειρήσεις έχουν άμεση ανάγκη από καταρτισμένα στελέχη στη χρήση των νέων τεχνολογιών προκειμένου να αποκτήσουν ή/και να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Αυτό μπορεί επιτευχθεί με την έγκαιρη και ορθή λήψη αποφάσεων μέσα από την ανάλυση δεδομένων (data analysis) και τη δημιουργία γνώσης. Η διοίκηση του Τμήματος ΔΕΤ αφουγκραζόμενη αυτή την ανάγκη, προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την SAS για τη δημιουργία Joint Certificate, στα πρότυπα γνωστών ΑΕΙ του εξωτερικού που θα πιστοποιούν τις δεξιότητες των στελεχών στη χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων.

 

Το άριστο και διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα της SAS, το οποίο μεταξύ άλλων δίνει στους εκπαιδευόμενους δωρεάν πρόσβαση και χρήση στα προϊόντα λογισμικού της εταιρείας, σε συνδυασμό με τον πλούτο γνώσης και την τεχνογνωσία που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό της αλλά και την ευρεία διείσδυση των λύσεών της στην παγκόσμια αγορά, υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη της συνεργασίας.

 

Η συνεργασία φαντάζει ιδανική αφού το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος ΔΕΤ, με έντονη παρουσία στον ακαδημαϊκό χώρο και υψηλή αναγνωρισιμότητα έχoντας διδάξει σε Πανεπιστήμια όπως Wharton, LSE, LBS κλπ., δίνει επίσης έμφαση στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέας γνώσης. Έχει εκτελέσει με επιτυχία περισσότερα από 100 διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια / ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό και υποστηρίζει περισσότερους από 60 υποψήφιους διδάκτορες, σε ένα από τα μεγαλύτερα διδακτορικά προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα.

 

Το SAS Joint Certificate απονέμεται στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος που παρακολουθούν με επιτυχία 4 πρακτικά εργαστηρια στο λογισμικό της SAS (συγκεκριμένα Enterprise Guide, Visual Analytics, Enterprise Miner) και εκτελούν μια ολοκληρωμένη εργασια με πραγματικά δεδομένα αξιοποιώντας τα παραπανω εργαλεία.

 

Οι πρώτοι SAS certified μεταπτυχιακοί φοιτητές θα αποφοιτήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο ενώ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα ενταχθεί στη σχετική λίστα με κορυφαία παγκοσμίως πανεπιστήμια που υλοποιούν επίσης το SAS Joint Certificate, όπως το New York University, Stevens Institute of Technology, Purdue University στις ΗΠΑ, το Warwick Business School, University of Manchester Business School, Bath School of Management στη Μεγάλη Βρετανία, το City University of Hong Kong στην Κίνα, το Queens University στον Canada, το University of Melbourne στην Αυστραλία και πολλά άλλα (http://support.sas.com/learn/ap/prof/index.html#t4).

 

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη συνεργασία μας με την SAS και τη δημιουργία του πρωτοποριακού Joint Certificate, τα οποία πιστεύουμε πως θα συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας. Βασικός στόχος του τμήματός μας είναι η άρρηκτη συνεργασία και συνεχής επικοινωνία με την αγορά εργασίας, προκειμένου να δημιουργούμε όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένα στελέχη όχι μόνο για την ελληνική αγορά αλλά και την παγκόσμια. Η συνεργασία μας με την SAS είναι προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι πως θα δημιουργήσουμε μία άρτια καταρτισμένη γενιά Ελλήνων Business Analytics Professionals που ασχέτως σε ποιό τμήμα εργάζονται στον Οργανισμό θα μπορούν να αξιοποιούν τα σχετικά εργαλεία για καλύτερη λήψη αποφάσεων”, αναφέρει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νάνσυ Πουλούδη, Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η Ελπίδα Καλλία, Academic Manager & Marketing Manager της SAS Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας δηλώνει πως «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την υλοποίηση του πρώτου SAS Joint Certificate στην Ελλάδα και τη συνεργασία μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αξιοσημείωτη η συνεργασία με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, διότι ανήκει στα πρωτοπόρα ακαδημαϊκά τμήματα παγκοσμίως που αντιλήφθηκαν αμέσως τις ανάγκες τις αγοράς που έχει επιφέρει η ψηφιακή οικονομία και προσάρμοσαν το πρόγραμμα σπουδών αντιστοίχως.

 

Είμαστε βέβαιοι πως μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου ακαδημαϊκού προγράμματος της SAS, που επιμορφώνει εδώ και χρόνια εκατοντάδες Business Analytics Professionals παγκοσμίως, και μέσω των προγραμμάτων πιστοποίησης αναβαθμίζουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης, φέρνοντας πιο κοντά το πανεπιστήμιο με την αγορά!»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

Το Μεταπτυχιακό Προγραμμα Σπουδών στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία, του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ως στόχο να προετοιμάσει στελέχη τα οποία να μπορούν να συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο γνώσεις στη διοικητική επιστήμη, πληροφοριακές τεχνολογίες και οργανωσιακές σπουδές με σκοπό την αποδοτική διοίκηση οργανισμών και επιχειρήσεων. Για να επιτευχθεί αυτό οι φοιτητές παρακολουθούν (και εξετάζονται) σε μαθήματα που προέρχονται από τις επιστημονικές περιοχές που υποστηρίζονται από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας: (α) Ποσοτικές Μέθοδοι και Επιχειρησιακή Έρευνα, (β) Διοίκηση Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, (γ) Οργανωσιακές Σπουδές και Επιχειρηματική Στρατηγική, (δ) Εφοδιαστική Αλυσίδα και Διοίκηση Μεταφορών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ SAS

 

H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Business Intelligence. Αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, με τις εξειδικευμένες και κλαδικές λύσεις της να χρησιμοποιούνται σε πάνω από 80.000 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 146 χώρες ανά την υφήλιο. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο “Τhe Power to Know” (www.sas.com/greece).