19 Ιουλίου 2024

Οι Data Scientists αγαπούν τη δουλειά τους, όμως μισούν το μεγαλύτερο κομμάτι της. Την επεξεργασία και οργάνωση των δεδομένων.

Αυτό ακούγεται σίγουρα παράδοξο. Προκύπτει από το νέο report της CrowdFlower Inc. για το επάγγελμα που αποκαλείται το πιο σέξυ επάγγελμα του 21ου αιώνα.

 

Όπως αναφέρει η έκθεση, οι οργανισμοί που ψάχνουν και βρίσκουν τρόπους να βοηθήσουν τους data scientists να επεξεργαστούν τα δεδομένα τους, θα τους δουν να έχουν ξαφνικά πολύ περισσότερο χρόνο για να δουλέψουν σε πιο σημαντικά και πιο ουσιαστικά projects.

Στην έρευνα, οι ερωτώμενοι δήλωσαν ότι ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους «καθαρίζοντας» δεδομένα (το 60%) όπου από 57% από αυτούς δήλωσαν ότι είναι και το λιγότερο απολαυστικό. Το αμέσως επόμενο λιγότερο απολαυστικό κομμάτι είναι η συλλογή των δεδομένων και ταυτόχρονα είναι το δεύτερο πιο χρονοβόρο. Κι όμως, οι περισσότεροι είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους!

 

Άλλα ευρήματα της έρευνας είναι:

· Το 83% των ερωτηθέντων είπε πως δεν υπάρχουν αρκετοί data scientists στην αγορά εργασία, αυξημένο ποσοστό σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 79%

 

· Πάνω από το 80% των data scientists δήλωσαν πολύ χαρούμενοι στη δουλειά τους.

 

· Όταν ρωτήθηκαν αν έχουν πρόσβαση στα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους, το 67% δήλωσε πως είναι συμφωνεί, το 19% ότι απάντησε με ουδετερότητα, το 13% διαφωνεί και μόλις το 1% διαφωνεί έντονα(κλίμακα 1 έως 5).

 

Τέλος, μέσω τον αγγελιών για εργασία στο linkedIn, η έρευνα βρήκε τα πιο πολυζήτητες ικανότητες και εργαλεία που ζητούν στην αγορά εργασίας από έναν data scientist: