19 Ιουλίου 2024

Κάνε την αρχή στην Data Science: 5 βήματα που μπορείς να κάνεις δωρεάν στο ίντερνετ

Να κάνει κανείς μια αλλαγή καριέρας δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά κάποια πράγματα δίνουν ισχυρότερο κίνητρο από τη προοπτική ενός καλού μισθού και την έλλειψη ανταγωνισμού. Αυτή είναι μια δίκαιη σύνοψη του κόσμου της data science σήμερα. Οπότε αξίζει να το ψάξεις περισσότερο!

 

Υπάρχει πληθώρα δωρεάν πηγών που εμφανίζονται στο ίντερνετ για να βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο. Να λοιπόν πέντε βήματα που μπορεί να κάνει κανείς εύκολα και γρήγορα.

 

Κατάλαβε τι είναι

Πριν λίγους μήνες, ο κολοσσός την τεχνολογίας Microsoft, δημοσίευσε στο website της μια ωραία σειρά από 5 μικρά βίντεο με τίτλο "Data Sciense for Beginners". Κάθε βίντεο εστιάζει σε μία συγκεκριμένη πτυχή, όπως για παράδειγμα «5 ερωτήσεις που απαντάει η Data Science»

 

Ψάξε λίγο πιο βαθειά

Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη data science, ίσως πρέπει να αρχίσεις να μπαίνεις στην αντίστοιχη κοινότητα. Υπάρχουν πολλά μεγάλα blogs και ιστοσελίδες της κοινότητας. Το opendatascience.com είναι ένα παράδειγμα και το kdnuggets προσφέρει πολύ χρήσιμες πηγές. Άλλα blogs, κάνουν λίστες με λογαριασμούς-κλειδιά που αξίζει να ακολουθείς στο twiiter. Ακόμα το KDnuggets προτείνει κάποια χρήσιμα e-books για να διαβάσεις πριν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το μονοπάτι της Data Science.

 

Μάθε τι πρέπει να γνωρίζεις

Αν ακόμα σε ενδιαφέρει, σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσεις κάποια απαραίτητα προσόντα. Υπάρχουν πολλά site που προσφέρουν δωρεάν ή επί πληρωμή μαθήματα, σεμινάρια ή οδηγίες. Το DataCamp, το Open Source Data Science Masters είναι τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό. Οι ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν πιο πάνω κάνουν ακόμα περισσότερες προτάσεις.

 

Πιάσε δουλειά

Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορεί να αναζητήσει εργασία ένα data scientist σήμερα. Το OpenDataScience.com έχει ολόκληρη ενότητα αφιερωμένη σε αυτό το σκοπό. Τα κλασικά Kaggle, Indeed.com δίνουν περισσότερες επιλογές και εναλλακτικές.

 

Προετοιμάσου για να εντυπωσιάσεις

Μόλις κλείσεις μια συνέντευξη, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για να πας με αυτοπεποίθηση από το να αναζητήσεις συμβουλές από ειδικούς. Μην ψάξεις μακριά, το KDnuggets και πάλι δίνει τη λύση. Δημοσίευσε το άρθρο "21 Must-Know Data Science Interview Questions and Answers" για να καθοδηγήσει κάθε επίδοξο επαγγελματία.

 

Καλή τύχη!