14 Ιουλίου 2024

Το Cloud Machine Learning της Google δημοσιεύεται σε beta έκδοση

Η Google παρουσίασε τις προσθήκες της σχετικά με τη Μηχανική Μάθηση στην cloud πλατφόρμα της. Στόχος είναι να εμπλουτίσει το cloud προϊόν της και να προσφέρει επιπλέον εργαλεία για επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτύξουν τα δικά τους προϊόντα μηχανικής μάθησης.

 

 

Το πιο αξιοσημείωτο είναι η beta έκδοση του Google Cloud Machine Learning, μιας πλατφόρμας κατασκευής και εκπαίδευσης μοντέλων μηχανικής μάθησης με το TensorFlow και τα BigQuery και Cloud Storage για την αποθήκευση δεδομένων. Η Google υποστηρίζει πως τα συστήματα απλοποιούν την διαδικασία δημιουργίας και εφαρμογής μηχανικής μάθησης για εφαρμογές, απλά κάνοντας τα μοντέλα πιο γρήγορα εκπαιδεύσιμα.

 

Ένα άλλο πρόσθετο που ανακοίνωσε, το HyperTune, αφαιρεί μεγάλο κομμάτι της δύσκολης δουλειάς που σχετίζονται με την δημιουργία μοντέλων μηχανικής μάθησης. Τα μοντέλα αυτά συνήθως έχουν αρκετές παράμετρους που η ρύθμιση τους προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Η Google υποστηρίζει ότι το HyperTune αυτοματοποιεί αυτό το βήμα προσφέροντας βελτιωμένη ακρίβεια πρόβλεψης.

 

Ακόμα, εντυπωσιακές είναι οι προ-εκπαιδευμένες APIs για τεχνητή αναγνώριση εικόνας, ομιλίας, φυσικής γλώσσας και μετάφρασης γλώσσας.

 

Πολλά από τα εργαλεία Μηχανικής Μάθησης που προσφέρει πλέον η Google, όπως το TensorFlow, προήλθε από εσωτερικές ανάγκες και εργασία μέσα στη Google για να ενισχύσει τα δικά της projects. Η ανανεωμένη έκδοση του G Suite, ένα εργαλείο για εφαρμογές χρήσιμες σε κάθε γραφείο, έχει ήδη ενισχυθεί με εφαρμογές μηχανικής μάθησης. Για παράδειγμα, αυτοματοποιεί κοινές εργασίες που κάνει κάθε εργαζόμενος στο γραφείο, όπως να βρει ελεύθερο χρόνο στο ημερολόγιο για κάποιο meeting.

 

Πλέον η Google έχει μπει στο χορό τους ανταγωνισμού με άλλες εταιρείες-μεγαθήρια που προσφέρουν υπηρεσίες cloud, από την IBM με το Bluemix και το Watson, έως τη Microsoft με το Azure Machine Learning. Όλες αυτές, μαζί με την Amazon, το Facebook και άλλες, ανακοίνωσαν πρόσφατα την συνεργασία τους στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να ερευνήσουν και να εφαρμόσουν τις καλύτερες πρακτικές στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, αν και στην πράξη αυτό δείχνει περισσότερο σαν μια προσπάθεια για να ανακοινώσουν στο κοινό για τις εφαρμογές της μηχανικής μάθησης και λιγότερο σαν μια συνεργασία αντιπάλων.

 

Πηγή: infoworld.com