19 Ιουλίου 2024

San Diego και Predictive Analytics

Πολλές φορές θα αναρωτιέστε, τι μπορεί να είναι τα predictive analytics;  Καλύπτουν ποικίλες αρχές, κανόνες και τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας κυρίως λογισμικό που εφαρμόζει προηγμένα μαθηματικά ή στατιστική για να αναλύσει πλήθος στοιχείων - δεδομένων και να κάνει προβλέψεις για τρέχοντα ή μελλοντικά γεγονότα.

Ποιος θα είχε προβλέψει ότι το Σαν Ντιέγκο θα γινόταν μία από τις πόλεις σταθμούς σε αυτή τη τεχνολογία;
Οι προβλέψεις που προσφέρουν τα  predictive analytics συνήθως εκφράζονται υπό τη μορφή του ποσοστού ή των πιθανοτήτων υπέρ ή κατά για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα – όπως για παράδειγμα η πιθανότητα για μια συγκεκριμένη συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας να είναι ύποπτη ή παράνομή. Η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αναλύει στοιχεία, όπως η κυκλοφορία σε ένα κόμβο μιας λεωφόρου ή οι επισκέπτες σε μια ιστοσελίδα και να προσδιορίσει τους «συντελεστές - κλειδιά» - παράγοντες που θα βοηθούσαν να βελτιωθεί η κυκλοφοριακή ροή ή να αποφευχθούν τα επαναλαμβανόμενα σε συγκεκριμένα σημεία ατυχήματα.
Τα predictive analytics είναι όλο και περισσότερο γύρω μας, λέει ο Bob Slapin του Συμβουλίου βιομηχανίας λογισμικού του Σαν Ντιέγκο. Ο Slapin συνεχίζει λέγοντας πως «κάθε συναλλαγή, κάθε τηλεφώνημα, κάθε κλικ – χτύπημα του ποντικιού είναι πλέον ένα στοιχείο. Συγκεντρώνουμε τις πληροφορίες γρηγορότερα απ’ ότι μπορούμε να τις επεξεργαστούμε, και αυτό απαιτεί περίπλοκη τεχνολογία. Απαιτεί analytics. Στη σημερινή εποχή εάν ασχολείσαι επαγγελματικά με το χώρο του λογισμικού ή του λογισμικού σαν μια υπηρεσία (software as a service), χρειάζεσαι τα analytics διότι συγκεντρώνονται πάρα πολλά στοιχεία για τους πελάτες σας. » Η Qualcomm, η Websense και η  φοροτεχνική εταιρεία Intuit που έχει έδρα στο Σαν Ντιέγκο είναι μεταξύ εκείνων που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους web analytics.
Οι τοπικοί προμηθευτές όπλων όπως οι SAIC και L3 Communications χρησιμοποιούν λογισμικό με analytics για να μπορούν να ταυτοποιήσουν τους τρομοκράτες. Η Kuity Corp που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, διερευνά τα αρχεία τις Medicare για σημάδια ή στοιχεία για την απάτη της Medicare και η Detectent ψάχνει αρχεία από λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για να ξετρυπώσει πελάτες με παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο.