23 Σεπτεμβρίου 2023

“Do-it-Yourself” analytics για επιχειρησιακά στελέχη από τη SAS

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2010  - H SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics, καθιστά τα προγνωστικά analytics ακόμα πιο διεισδυτικά μέσα στην επιχείρηση, με την παρουσίαση του SAS Rapid Predictive Modeler. Με την πρωτοποριακή αυτή λύση, η εταιρεία παρέχει μια γρήγορη, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο για την εύκολη ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης από τα ίδια τα επιχειρησιακά στελέχη, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών σεναρίων όπως η κατηγοριοποίηση των πελατών, οι συμπληρωματικές και αναβαθμιζόμενες πωλήσεις (cross & up selling), η διαχείριση των προωθητικών εκστρατειών, η απόκτηση και η απώλεια πελατών σε πολλούς κλάδους.

“Η λύση SAS Rapid Predictive Modeler μεταφέρει ουσιαστικά την έξυπνη λειτουργικότητα των προγνωστικών analytics στα χέρια των επιχειρηματικών χρηστών που αναζητούν να βελτιώσουν τη διαδικασία με την οποία λαμβάνουν τις αποφάσεις τους”, τόνισε ο Dan Vesset, Program Vice President της IDC. “Αυτή η στροφή προς τα self-service analytics από τα ίδια τα επιχειρηματικά στελέχη απελευθερώνει τους ειδικούς στα analytics, έτσι ώστε να επικεντρωθούν σε πιο πολύπλοκες αναλύσεις.”

Τα προγνωστικά analytics σύνθετα; Όχι πια…

Από τη στιγμή που τα στελέχη των επιχειρήσεων, δηλαδή άνθρωποι που δεν έχουν εξειδίκευση στη στατιστική, μπορούν να παράγουν μοντέλα με μερικά απλά βήματα, γίνεται προφανές ότι περισσότερα άτομα μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των ευκαιριών. Οι επιχειρηματικοί χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι απλά να επιλέξουν τα δεδομένα και το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Το λογισμικό στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση, επεξεργάζεται αυτόματα τις διάφορες μεταβλητές και επιλέγει το καλύτερο δυνατό μοντέλο πρόβλεψης. Το αποτέλεσμα είναι εύχρηστα διαγράμματα με δυναμικά αποτελέσματα, που βοηθούν στη συνέχεια τους επιχειρηματικούς αναλυτές να προσδιορίσουν ποιες προβλέψεις θα είναι περισσότερο χρήσιμες.

“Το SAS Rapid Predictive Modeler ουσιαστικά φέρνει τη δύναμη των προγνωστικών analytics στα στελέχη που δεν ασχολούνται με την άντληση δεδομένων (data mining)” δήλωσε ο Tim Rey, Διευθυντής της Ομάδας Προηγμένων Analytics της The Dow Chemical Company. “Στην αρχή της διαδικασίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δουν αν τα αποτελέσματα του στόχου τους μπορούν να επιτευχθούν από τις μεταβλητές που εισήγαγαν – εξοικονομώντας ουσιαστικά σημαντικό χρόνο, μέσα από ένα γρήγορο και πραγματικό έλεγχο. Η λύση της SAS εξασφαλίζει, επίσης, ότι βέλτιστες πρακτικές χρησιμοποιούνται τόσο για τη μεθοδολογία άντλησης δεδομένων όσο και των αντίστοιχων διαδικασιών, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η ακρίβεια αλλά και η απόδοση επί της επένδυσης (ROI)”.

Προνοητικές επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν να αναφέρουν σημαντικές επιτυχίες με το SAS Enterprise Miner, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στο χώρο της ανάλυσης δεδομένων για να επεξεργαστούν και να προσαρμόσουν τα μοντέλα που δημιουργούνται από τους επιχειρηματικούς χρήστες. Το SAS Rapid Predictive Modeler ολοκληρώνεται με το SAS Model Manager παρέχοντας κεντρική διαχείριση, προώθηση και παρακολούθηση της απόδοσης. Επίσης, ενοποιείται με το SAS Scoring Accelerator, επιτρέποντας την ανάπτυξη και, στη συνέχεια, εκτέλεση των μοντέλων στο περιβάλλον της βάσης δεδομένων για την περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας.

“Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί αναζητούν διαρκώς τρόπους για την επιτάχυνση τόσο της ανάπτυξης όσο και της εξάπλωσης των αναλυτικών εφαρμογών. Το SAS Rapid Predictive Modeler παρέχει σημαντική λειτουργικότητα και στις δύο περιπτώσεις”, δήλωσε ο Mike Rote, Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας των SAS και Teradata. “Τα μοντέλα που δημιουργούνται από τo SAS Rapid Predictive Modeler μπορούν να ενσωματωθούν σε βάση δεδομένων για την πιο άμεση αξιοποίηση των αναλυτικών αποτελεσμάτων και την ταχύτερη λήψη αποφάσεων. Η νέα αυτή λύση αναμένεται να γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους κοινούς πελάτες των δύο εταιρειών.”

Τα SAS Analytics παρέχουν ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για την προνοητική και περιγραφική μοντελοποίηση, την άντληση δεδομένων, την ανάλυση κειμένου, την πρόβλεψη, τη βελτιστοποίηση, την προσομοίωση, τον πειραματικό σχεδιασμό και πολλές άλλες λειτουργίες. Αποτελώντας μέρος του SAS Business Analytics Framework, τα SAS Analytics υποστηρίζονται από τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλών, εκπαίδευσης και υποστήριξης της αγοράς, εξασφαλίζοντας στους πελάτες τη μέγιστη δυνατή απόδοση στις τεχνολογικές επενδύσεις τους.

Η λύση SAS Rapid Predictive Modeler είναι πλέον διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες που κατέχουν ήδη τη λύση SAS Enterprise Miner θα λάβουν το SAS Rapid Predictive Modeler με την έκδοση 6.2 του SAS Enterprise Miner.