8 Δεκεμβρίου 2023

Εκδήλωση της SAS για αποτελεσματικό stress-testing στις Τράπεζες

Η SAS Ελλάδος, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών επιχειρηματικών analytics, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Between regulatory  requirements and effective Stress-Test scenarios: New Challenges", στις 10 Mαρτίου 2011 και ώρες 9:30-14:30, στο Ξενοδοχείο Hilton Athens, Αίθουσα Galaxy (για περισσότερες πληροφορίες www.sas.com/greece )

Οι συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν έχουν ακόμα πλήρως αποτιμηθεί, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα επώδυνα για τις τράπεζες, όπως φαίνεται από τα υψηλά επίπεδα των ζημιών που έχουν υποστεί.

Ενώ η προσομοίωση ακραίων καταστάσεων (γνωστότερη και ως Stress-Testing) αποτελεί μέρος των λύσεων διαχείρισης κινδύνου εδώ και πολλά χρόνια, εντούτοις παραμένει ένα από τα σημαντικότερα θέματα στον τραπεζικό χώρο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να σχεδιάζει μια νέα σειρά ασκήσεων stress-testing για το 2011.

Το σημερινό οικονομικό περιβάλλον και οι ισχυρές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην πορεία της για ανάκαμψη, δημιουργούν την ανάγκη για ένα στιβαρό πλαίσιο σε όλο το εύρος των οργανισμών και των επιχειρήσεων για αποτελεσματικό stress-testing που θα βασίζεται σε ισχυρές αρχές και πρακτικές.

Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση της SAS θα ρίξει άπλετο φως στα αποτελέσματα των ασκήσεων των “τεστ αντοχής” για το 2010, θα απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα των τραπεζών να ανταποκριθούν στις εξελίξεις και προκλήσεις των stress-tests το 2011 και θα προτείνει πρακτικές για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης κινδύνων και τη χρήση της πληροφορίας για την πιο έγκαιρη και ακριβέστερη λήψη αποφάσεων.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν Γενικοί Διευθυντές, CFOs, Chief Risk Officers, Risk Managers, Compliance Managers και πλήθος στελεχών από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις αναμένεται να διατυπωθούν και στο σχετικό πάνελ στο οποίο θα συμμετέχουν διακεκριμένα στελέχη από τον τραπεζικό χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της SAS: www.sas.com/greece ή να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη της Εκδήλωσης, κα Ελπίδα Καλλία, Marketing Manager, SAS Institute SA: 210 6898730.


Σχετικά με την SAS

H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics  και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Βusiness Intelligence.

Οι επιχειρηματικές λύσεις της SAS βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου, από τους δρόμους στους οποίους κινείται και τα τραπεζικά δάνεια που διαθέτει, μέχρι το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί.

Η SAS βοηθά τους σύγχρονους οργανισμούς και επιχειρήσεις να αντιληφθούν πλήρως την τεράστια δυναμική του πιο πολύτιμου αγαθού τους: των δεδομένων τους. Απλούστερα, οι λύσεις της βοηθούν τους οργανισμούς να αντλήσουν συγκεκριμένη και πολύτιμη πληροφορία από τα διάσπαρτα επιχειρησιακά δεδομένα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Για το λόγο αυτό, η SAS αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, με τις εξειδικευμένες και κλαδικές λύσεις της να χρησιμοποιούνται σε πάνω από 50.000 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 100 χώρες ανά την υφήλιο, καθώς και σε 93 από τους Top-100 οργανισμούς της λίστας Global 500 του έγκριτου περιοδικού Fortune. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο “Τhe Power to Know” (www.sas.com).