19 Ιουλίου 2024

Σημαντική επέκταση της IBM με την αγορά εταιρειών business analytics

Η IBM μεγάλωσε την Ομάδα Λογισμικού της για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα με την ύψους $387 εκατομμυρίων απόκτηση της Algorithmics. Η εταιρεία εξειδικεύεται στο λογισμικό analytics κινδύνων και θα προστεθεί στην ήδη γεμάτη φαρέτρα με βέλη business analytics της IBM. Η συμφωνία για την Algorithmics, που εδρεύει στο Τορόντο, ήρθε μια μέρα αφότου η Big Blue άρπαξε την i2, την ειδικό στα analytics για το βρετανικό έγκλημα και την απάτη, για $500 εκατομμύρια, σηματοδοτώντας την 26η αγορά της εταιρείας τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Συνολικά, αυτές οι αγορές κόστισαν στην IBM κάτι λιγότερο από $15 δισεκατομμύρια, με την ύψους $5 δισεκατομμυρίων αγορά της Cognos το Νοέμβριο του 2007, την ύψους $1,2 δισεκατομμυρίων συμφωνία για την SPSS τον Ιούλιο του 2010 και την ύψους $1,7 δισεκατομμυρίων αγορά, το Σεπτέμβριο του 2010, της Netezza, της κατασκευάστριας εταιρείας συσκευών αποθήκευσης δεδομένων, να είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αγορές στο μέτωπο των analytics.

 

Υπήρξαν πολλές άλλες μικρότερες συμφωνίες που αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη στρατηγική αγορών της IBM, που πρόκειται να αγοράσει εταιρείες λογισμικού με εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες σε ένα μέρος της αγοράς, το οποίο μπορεί να επεκτείνει μέσω μιας παγκοσμίως διαδεδομένης αγοραστικής δύναμης και οδού.

 

Η εταιρεία υπερηφανεύεται ότι έχει περισσότερους από 8.000 συμβούλους με εξειδίκευση στα business analytics και τις βελτιστοποιήσεις, καθώς και 200 μαθηματικούς που εργάζονται για την IBM Research πάνω στους αλγόριθμους και άλλες πατέντες, έχοντας δημιουργήσει ήδη 500 πατέντες.