8 Δεκεμβρίου 2023

Η Apache Hadoop και η Watson Ηγούνται των Τάσεων Τεχνολογίας Business Analytics για το 2011

Η αναφορά δείχνει ότι οι προγραμματιστές που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ακόλουθα: 87% των ερωτηθέντων αναφέρονται στις πλατφόρμες open source, όπως η Linux και η Apache Hadoop, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ανάπτυξης αυτής της εφαρμογής.

 

Η Apache Hadoop, μια πλατφόρμα λογισμικού open source για κλιμακωτή, κατανεμημένη πληροφορική, παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη ανάλυση τόσο δομημένων όσο και μη δομημένων δεδομένων. Σήμερα, ένα πλήθος εταιρειών και οργανισμών χρησιμοποιούν τη Hadoop τόσο για την έρευνα όσο και για την παραγωγή.

 

Νωρίτερα φέτος, η IBM λάνσαρε το λογισμικό και τις υπηρεσίες InfoSphere BigInsights και Streams για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data). Το λογισμικό BigInsights ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας τεσσάρων χρόνων πάνω από 200 επιστημόνων της IBM Research, χρηματοδοτείται από την Apache Hadoop και ενσωματώνει, επίσης, τεχνολογίες της IBM Watson.

 

Η Watson αναφέρθηκε, επίσης, στην αναφορά ως μια σημαντική τάση τεχνολογίας στα business analytics φέτος. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα analytics για την κατανόηση της έννοιας και του περιεχομένου της ανθρώπινης γλώσσας, η τεχνολογία analytics της IBM Watson μπορεί να αντλήσει από τρομακτικούς όγκους δεδομένων για να προτείνει άμεσα απαντήσεις σε ερωτήματα.