8 Δεκεμβρίου 2023

SAS Business Analytics: 42% αύξηση πωλήσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με σφιχτά πιστωτικά όρια, ριζικές αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών, αυξημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον και ασταθείς αγορές, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στρέφονται προς τις ίδιες καινοτόμες analytics τεχνολογίες στις οποίες βασίζονται και οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί τους.

 

Αυτό απεικονίζεται ξεκάθαρα και στις πωλήσεις των λύσεων business analytics της SAS στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο γνώρισαν σημαντικότατη αύξηση 42% σε σχέση με το 2010. Αυτό το άλμα καταδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών θεωρούν τα επιχειρηματικά analytics ως σημαντικό ανταγωνιστικό εργαλείο.

 

"Από τους Top-100 οργανισμούς της λίστας Global 500 του έγκριτου περιοδικού Fortune, 93 απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρουν τα SAS Business Analytics" δήλωσε ο Kevin Garabedian, SAS Senior Director for Small and Midsize Business. "Oι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν ευρέως τη συγκεκριμένη τεχνολογία για την κατανόηση των πελατών, τη βελτιστοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού, τη διαχείριση κινδύνου και πολλές άλλες λειτουργίες".

 

"Όμως σήμερα οι εταιρείες όλων των μεγεθών πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να στηρίξουν τις επιχειρηματικές λειτουργίες τους. Οι προσιτές λύσεις της SAS για μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι απλές στη χρήση και την εγκατάσταση και πληρούν τις απαιτήσεις των ΜΜΕ για τη διαχείριση των δεδομένων, την ανάλυση, την πρόβλεψη και τη δημιουργία αναφορών. Πλέον, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να σταματήσουν να μαντεύουν και να αρχίσουν να γνωρίζουν" τόνισε ο Kevin Garabedian.

 

Η στροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τη SAS διευκολύνεται από μια νέα γενιά τεχνολογιών της SAS που παρέχουν τα πιο δημοφιλή business analytics παγκοσμίως σε μορφές που απευθύνονται ειδικά στους επαγγελματίες των ΜΜΕ. Αναλυτικότερα, οι προτάσεις της SAS προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν:

 

SAS Analytics Pro for Midsize Business: Επιτρέπει στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση, να αναλύoυν και να παρουσιάζουν όλα τα είδη των δεδομένων απευθείας από τα PCs τους, χωρίς την υποστήριξη του τμήματος ΙΤ.

 

SAS BI for Midsize Business: Παρέχει αυτάρκεια και μειώνει τα κόστη μέσα από πλήρως ολοκληρωμένες δυνατότητες.

 

SAS Data Integration for Midsize Business: Διασφαλίζει την αξιοπιστία και τη συνοχή των δεδομένων, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση και την ενσωμάτωση της ποιότητας των δεδομένων σε πολλαπλές πηγές.

 

SAS Desktop Data Mining for Midsize Business: Βοηθά τους χρήστες να εξερευνήσουν οπτικά τα δεδομένα για να εντοπίσουν τάσεις και να ανακαλύψουν πιθανές σχέσεις χρησιμοποιώντας σύνθετες τεχνικές προγνωστικών analytics και άντλησης δεδομένων (data mining) στους επιτραπέζιους υπολογιστές τους.

 

SAS Office Analytics for Midsize Business: Παρέχει την ισχύ των SAS Analytics απευθείας μέσα στο περιβάλλον του Microsoft Office, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να αποκτούν πρόσβαση, να αναλύουν και να υποβάλουν αναφορές με βάση τα επιχειρησιακά δεδομένα.

 

SAS Visual Data Discovery for Midsize Business: Ενισχύει την αναλυτική αποτελεσματικότητα, παρέχοντας ένα point-and-click περιβάλλον λειτουργίας σε εξελιγμένα analytics.

 

Case Study: Μικρομεσαία επιχείρηση χρησιμοποιεί analytics νέας γενιάς

 

Διαθέτοντας περισσότερα από 900 ακίνητα στη Β. Καρολίνα, η οικογενειακή μεσιτική επιχείρηση Twiddy and Co. χρησιμοποιούσε ανέκαθεν καινοτόμο τεχνολογία για τη διαχείριση του μεγάλου όγκου των δεδομένων της. Η επιχείρηση γνώριζε ότι για να κάνει ένα βήμα μπροστά, χρειαζόταν στρατηγικό σχεδιασμό και βελτιστοποίηση των λειτουργιών της.

 

"Θέλαμε να κάνουμε τα δεδομένα μας πιο έξυπνα και να αυτοματοποιήσουμε τη ανάλυση του κόστους, έτσι ώστε να μειώσουμε τις χειροκίνητες διαδικασίες" δήλωσε ο Clark Twiddy, Operations Manager της εταιρείας.

 

"Για παράδειγμα, με ένα δίκτυο περίπου 1.200 προμηθευτών, θέλουμε να κάνουμε την ανάθεση των εργασιών όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη", σημείωσε ο Twiddy. "Η SAS μάς τονίζει δυναμικά τι λειτουργεί και τι όχι. Έχουμε μειώσει το ποσοστό λανθασμένης τιμολόγησης και διαβλέπουμε πολλά κρυφά κόστη προτού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού λάβει την τελική οφειλή. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους δείξουμε ότι οι δαπάνες των ιδιοκτητών είναι σύμφωνες με τους μέσους όρους της αγοράς, κάτι που αποτελεί ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα."

 

Η Twiddy and Co. χρησιμοποιεί επίσης το λογισμικό της SAS για την αυτόματη σάρωση και διανομή ευαίσθητων πληροφοριών ελαχιστοποίησης του κινδύνου, σε διάφορες ομάδες εντός της εταιρείας σε καθημερινή βάση.

 

"Όντας μια μικρή εταιρεία, η δυνατότητα για την αυτόματη διανομή κρίσιμων πληροφοριών στους σωστούς ανθρώπους τη σωστή χρονική στιγμή έχει περάσει από πολλά στάδια για να φτάσει να βοηθήσει την εταιρεία μας να μειώσει σε καθημερινή βάση τα προφίλ κινδύνων όσον αφορά την ασφάλεια και την ευελιξία της αγοράς. Πλέον, κοιμόμαστε καλύτερα τη νύχτα με τη SAS," δήλωσε ο Twiddy.

 

Το 2011 εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εκτός της Twiddy and Co. εγκατέστησαν τα SAS Business Analytics, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλευτικών εταιρειών Health Data Essentials και Northwest Federal Credit Union, της εταιρείας ψηφιακού μάρκετινγκ 89 Degrees, της εταιρείας online λιανικού εμπορίου Gilt Groupe, της North Carolina Electric Membership Corp., της Oberweis Dairy και της εταιρείας online αγοράς αυτοκινήτων TrueCar.