1 Δεκεμβρίου 2022

Η εταιρία GAP επιλέγει πλατφόρμα επιχειρηματικής ανάλυσης QlikView

Η εταιρία GAP, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2008 κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Μαρινόπουλος στον κλάδο ειδών ένδυσης και αξεσουάρ. Με ρούχα υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, η GAP έχει κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο του αγοραστικού κοινού.

 

Το 2011, σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά, η GAP επενδύει στο λογισμικό QlikView για την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς της, την ταχύτερη λήψη αποφάσεων και τον καλύτερο έλεγχο των αποθεμάτων της.

 

H εταιρία GAP επέλεξε  την ITMC Α.Ε. Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ως συνεργάτη τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την υλοποίηση της εφαρμογής Συστήματος Επιτελικής Πληροφόρησης. Η υλοποίηση του έργου από την ITMC σε συνεργασία με τα στελέχη της GAP με χρήση του λογισμικού QlikView ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα των συστημάτων επιχειρηματικής ευφυΐας στην υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

 

Μετά από λίγους μήνες χρήσης του QlikView, ο διευθυντής πληροφορικής κ. Γιάννης Στράκαρης αναλύει τα πλεονεκτήματα του:  «Έχοντας ολοκληρώσει την εφαρμογή του QlikView μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που είχαμε επιλέγοντας το QlikView σαν εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας είναι ότι έχουμε άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και την ανάλυση για τους ανθρώπους των πωλήσεων. Επίσης υπάρχει άμεση πληροφόρηση του ύψους αποθεμάτων μας –ιδίως όταν υπάρχουν ξεχωριστές αποθήκες. Αξίζει να αναφέρω ότι υπάρχει ταχύτερος χρόνος ανταπόκρισης σε σχέση με λύσεις διαχείρισης αποθηκών με χρήση βάσης δεδομένων.  Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είναι εύκολο να δημιουργήσεις στατιστικές καθώς έχεις όλα τα δεδομένα σου διαθέσιμα προς επιλογή χωρίς να χρειάζεται να προδιαγράψεις τη δομή ή τις μεταξύ τους σχέσεις.»

 

Κλείνοντας τη δήλωσή του πρόσθεσε «Αν χρειαστεί να περιγράψεις το QlikView, μπορείς να πεις ότι προσφέρει άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και στην ανάλυση στατιστικών μόνο με ένα κλικ»