8 Δεκεμβρίου 2023

Στα $33,9 δισεκατομμύρια η αγορά λογισμικού business analytics το 2012

Η αγορά λογισμικού business analytics είναι έτοιμη να αγγίξει τα $33,9 δισεκατομμύρια το 2012, 8,2% παραπάνω από το 2011, σύμφωνα με την IDC. Η Oracle έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αλλά υπάρχει ένα σύνολο παικτών λογισμικού στην αγορά της επιχειρηματικής ευφυΐας.

 

Η επιχειρηματική ευφυΐα και τα analytics της IDC εξαπλώνονται. Η IDC παρακολουθεί 12 αγορές analytics και πέντε από αυτές έχουν εισόδημα πάνω από $1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία:

Ερωτήματα Τελικού Χρήστη, Αναφορά και Ανάλυση

Διαχείριση Αποθήκευσης Δεδομένων

Εφαρμογές Οικονομικής Απόδοσης και Διαχείρισης Στρατηγικής

Εφαρμογές CRM Analytics και

Δημιουργία Αποθήκευσης Δεδομένων

Αυτές οι πέντε κατηγορίες αναλογούν στο 73% της συνολικής αγοράς επιχειρηματικής ευφυΐας. Οι Η.Π.Α. αναλογούν στο 44% της αγοράς με τα advanced analytics, τη διαχείριση αποθήκευσης δεδομένων, τη δημιουργία αποθήκευσης δεδομένων, την αναφορά τελικού χρήστη και τα analytics εργατικού δυναμικού να συνιστούν κατηγορίες ανάπτυξης.

Η IDC παρακολουθεί 300 πωλητές σε 12 αγορές analytics. Τα analytics είναι η εκδοχή του 2012 για το cloud computing. Η Oracle έχει μερίδιο 20% της αγοράς στην κατηγορία των analytics με 17,9% ανάπτυξη στην εξαμηνιαία έρευνα της IDC. Η SAP, η IBM, η SAS και η Microsoft όλες έχουν διπλό ψηφίο όσον αφορά την ανάπτυξη.