14 Ιουλίου 2024

Η Λίστα Προτεραιοτήτων όσον αφορά την Κινητικότητα και την Επιχειρηματική Ευφυΐα για τους Αυστραλούς και τους Νεοζηλανδούς Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων το 2012

Oι Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία βλέπουν τη διακυβέρνηση, τη συμμόρφωση, τους κανονισμούς και την ασφάλεια ως τα μεγαλύτερα εμπόδια όσον αφορά την Πληροφορική, περισσότερο και από την έλλειψη προϋπολογισμού και πόρων, σύμφωνα με την έρευνα Gartner Executive Programs 2012 CIO Agenda. Πρώτες στη λίστα των προτεραιοτήτων των Διευθυντών Πληροφοριακών Συστημάτων για το 2012 είναι οι τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, τα analytics/επιχειρηματική ευφυΐα και το cloud computing.

 

10 Προτεραιότητες σχετικές με τις Επιχειρήσεις

Κλίμακα ANZ

Παγκόσμια κλίμακα

 

Top 10 Προτεραιότητες σχετικές με την Τεχνολογία

Κλίμακα ANZ

Παγκόσμια κλίμακα

Προσέλκυση και διατήρηση νέων πελατών

1

2

Τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας

1

2

Αύξηση της ανάπτυξης της επιχείρησης

2

1

Analytics και επιχειρηματική ευφυΐα

2

1

Μείωση κόστους της επιχείρησης

3

3

Cloud computing

3

3

Διαχείριση και παραγωγή λειτουργικών αποτελεσμάτων

4

5

Τεχνολογίες συνεργασίας

4

4

Βελτίωση της απόδοσης

5

6

Οπτικοποίηση στην οθόνη, τον σέρβερ και αποθήκευση

5

5

Δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών

6

4

Εκμοντερνισμός, αναβάθμιση ή αντικατάσταση εφαρμογών κληροδοτημένων συστημάτων

6

6

Βελτίωση της ηγεσίας της επιχείρησης

7

-

Εφαρμογές διαχείρισης των σχέσεων με τους πελάτες

7

8

Βελτίωση διακυβέρνησης, συμμόρφωσης, κινδύνων και ασφάλειας

8

-

Εφαρμογές πόρων επιχείρησης

8

9

Εφαρμογή οικονομικών και ελέγχων

9

-

Εφαρμογές διαχείρισης περιεχομένου

9

-

Προσέλκυση και διατήρηση εργατικού δυναμικού

10

8

Τεχνολογίες διαχείρισης πληροφορικής

10

7

Πηγή: Gartner Executive Programs (2012)

 

Ενώ το cloud computing και η οπτικοποίηση κατέβηκαν στη λίστα προτεραιοτήτων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στην τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, οι τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας προχώρησαν καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, καθώς τα smartphones και οι ταμπλέτες εξακολουθούν να μετατρέπονται σε σημαντικά εργαλεία επιχειρηματικής παραγωγικότητας.

 

Μετά από τέσσερα χρόνια στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων για τους Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, η επιχειρηματική ευφυΐα έπεσε στη θέση 7 το 2010, αλλά από τότε σκαρφάλωσε και πάλι στην κορυφή, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση το 2012. Οι Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων συνδυάζουν τα analytics με άλλες τεχνολογίες για να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες, όπως τα analytics με τις αλυσίδες προμηθειών για τη διαχείριση των διαδικασιών και τη βελτίωση, τα analytics με την κινητικότητα για επιτόπιες πωλήσεις και εργασίες και τα analytics με τα κοινωνικά δίκτυα για τη συμμετοχή των πελατών και την απόκτηση νέων πελατών.

 

«Η επιχειρηματική ευφυΐα είχε μια περιπετειώδη ιστορία στην ετήσια έρευνα για τους Διευθυντές Πληροφοριακών Συστημάτων της Gartner», ανέφερε ο κύριος Rowsell-Jones. «Είναι οι νέες ιδέες, τα νέα εργαλεία ή ο θρίαμβος της ελπίδας επί της εμπειρίας που ξανάφερε την επιχειρηματική ευφυΐα στο προσκήνιο; Θα το ανακαλύψουμε στο μέλλον»