23 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΕFG Eurolife Ασφαλιστική επιλέγει SAS για τη συμμόρφωση της με την οδηγία Solvency II

Η SAS, ηγέτιδα στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών Business Analytics, προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την EFG Eurolife, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η SAS αναλαμβάνει την υλοποίηση ολοκληρωμένης πλατφόρμας Data Warehouse, ενοποιημένης Διαχείρισης Κινδύνων (Pillar I, II, III), Διακυβέρνησης και Κανονιστικής Συμμόρφωσης (Enterprise Governance, Risk and Compliance) καθώς επίσης Business Intelligence και Customer Analytics.

 

Η EFG Eurolife Ασφαλιστική και η SAS μοιράζονται την κοινή αντίληψη ότι η ευρωπαϊκή οδηγία Solvency II δεν προσθέτει αξία σε έναν οργανισμό, αν αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνο ως ένα έργο Κανονιστικής συμμόρφωσης. Στην περίπτωση της EFG Eurolife, η συμμόρφωση με την Solvency II αποτελεί μια ευκαιρία έτσι ώστε η εταιρεία να προσθέσει αξία δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα διευκολύνει τις επιχειρηματικές διαδικασίες και λειτουργίες μέσω της ενοποιημένης διαχείρισης των κινδύνων και της διαχείρισης αλλά και ανάλυσης των πληροφοριών.

 

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μία σταθερή βάση για μελλοντική ανάπτυξη μειώνοντας το λειτουργικό κόστος από την τήρηση πολλαπλών βάσεων δεδομένων, προσφέροντας ευελιξία και γρήγορη ανταπόκριση στις αλλαγές της αγοράς και του κλάδου αλλά κυρίως βελτιστοποιώντας την διαδικασία τιμολόγησης των προϊόντων.

 

Σχολιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurolife Ασφαλιστική, δήλωσε: "Ως μία από τις μεγαλύτερες και κεφαλαιακά ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα με σταθερή κερδοφορία για πολλά χρόνια, η EFG Eurolife επέλεξε τη SAS ως τον αξιόπιστο επιχειρηματικό συνεργάτη της για την συμμόρφωσή της με την οδηγία Solvency II αλλά και τη βελτιστοποίηση της εταιρικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρισης κινδύνων ".

 

Η πρόταση της SAS για την συμμόρφωση με την οδηγία Solvency II περιλαμβάνει μια ενιαία, ολοκληρωμένη end-to-end λύση που καλύπτει και υπερβαίνει όλες τις κανονιστικές, λειτουργικές και τεχνικές απαιτήσεις, όπως:

 

• Oι υπολογισμοί για το Ελάχιστο και το Επιθυμητό Κεφάλαιο Φερεγγυότητας (Solvency II Minimum Capital Requirement, Solvency Capital Requirement).
• Solvency II reporting
• Διενέργεια αξιολόγησης κινδύνου και προσδιορισμού προφίλ κινδύνου (ORSA), αναγνώριση αποδεκτού επιπέδου ανάληψης κινδύνου (risk appetite).
• Ανάπτυξη Εταιρικής Δομής και Διακυβέρνησης (Governance )
• Προσομοίωση ακραίων καταστάσεων (Stress Testing)
• Διαχείριση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού (Asset Liability Management) και Economic Scenario Generators

 

Επιπροσθέτως η λύση της SAS παρέχει δυνατότητες να αντιμετωπιστούν επιπλέον προβλήματα που συνήθως απασχολούν τις ασφαλιστικές εταιρίες σήμερα όπως:

 

Ενοποιημένη διαχείριση δεδομένων, μέσω της χρήσης του Insurance specific Data Model της SAS και της ενοποιημένης διαχείρισης Metadata
Ποιότητα δεδομένων, μέσω της ενσωματωμένης λύσης SAS Dataflux Data Quality
Επιχειρηματική πληροφόρηση και MIS, μέσω της SAS Business Intelligence τεχνολογίας που δίνει ποικίλες δυνατότητες παρουσίασης και ανάλυσης πληροφοριών όπως OLAP, Dashboards, κ.λπ.
• Customer Analytics, μέσω των κορυφαίων predictive analytics της SAS.

 

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη συμφωνία συνεργασίας με την EFG Eurolife Ασφαλιστική, ο κ. Νίκος Πέππας, Γενικός Διευθυντής της SAS Ελλάδος & Κύπρου, τόνισε: "Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία με την EFG Eurolife όσον αφορά στην υπεύθυνη λειτουργία έτσι ώστε να ικανοποιούμε άμεσα τις ανάγκες των πελατών μας. Έτσι, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως η EFG Eurolife, επέλεξε τις λύσεις της SAS για την κάλυψη των σημαντικότερων αναγκών που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστικός κλάδος, όπως η συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία Solvency II και η ολοκληρωμένη διαχείριση των κινδύνων. Oι συγκεκριμένες λύσεις αποτελούν επιστέγασμα της μακρόχρονης εμπειρίας και τεχνογνωσίας της SAS στον ασφαλιστικό χώρο με εκατοντάδες υλοποιήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και, ως εκ τούτου, είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλλουν στη γενικότερη βελτιστοποίηση της απόδοσης της EFG Eurolife, γεγονός που θα ωφελήσει τόσο τον ίδια την επιχείρηση όσο και τους συνεργάτες και πελάτες της".

 

Σχετικά με την EFG Eurolife Ασφαλιστική

 

H EFG Eurolife Ασφαλιστική μετρά ήδη πάνω από 10 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας. Το 2000 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στο χώρο του bancassurance , παρέχοντας ειδικά σχεδιασμένα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα, που διατίθενται μέσα από τα καταστήματα Eurobank. Tο 2011 η ΕFG Eurolife Ασφαλιστική έχοντας διευρύνει το δίκτυο της μέσω της συνεργασίας της με 700 ανεξάρτητους ασφαλιστικούς πράκτορες, διατηρεί την ηγετική της θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά διαθέτοντας προϊόντα σε όλους τους κλάδους Ασφαλίσεων Ζωής & Γενικών Ασφαλίσεων μέσω των δύο ασφαλιστικών εταιρειών της, την EFG Eurolife A.E.A.Z και την EFG Eurolife A.Ε.Γ.Α. Το 2012 η EFG Eurolife παραμένει πιστή στο όραμά της: “Να είναι η ασφαλιστική πρώτης επιλογής, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ιδιωτική ασφάλιση με σεβασμό στις ανάγκες των πελατών της".

 

Σχετικά με την SAS

 

H SAS είναι ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού και υπηρεσιών Business Analytics και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής παγκοσμίως στην αγορά του Βusiness Intelligence.

 

Η SAS βοηθά τους σύγχρονους οργανισμούς και επιχειρήσεις να αντιληφθούν πλήρως την τεράστια δυναμική του πιο πολύτιμου αγαθού τους: των δεδομένων τους. Απλούστερα, οι λύσεις της βοηθούν τους οργανισμούς να αντλήσουν συγκεκριμένη και πολύτιμη πληροφορία από τα διάσπαρτα επιχειρησιακά δεδομένα για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής τους.

 

Για το λόγο αυτό, η SAS αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών, με τις εξειδικευμένες και κλαδικές λύσεις της να χρησιμοποιούνται σε πάνω από 50.000 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 100 χώρες ανά την υφήλιο, καθώς και σε 93 από τους Top-100 οργανισμούς της λίστας Global 500 του έγκριτου περιοδικού Fortune. Από το 1976 η SAS δίνει στους πελάτες της ανά τον κόσμο "The Power To Know®"