1 Δεκεμβρίου 2022

Η αναφορά Saugatuck παρουσιάζει τις αλλαγές και την ισχύ των Cloud Business Analytics και της BI

Η ιδέα των business analytics και της BI ποτέ δεν ήταν πιο δημοφιλής απ’ ό,τι είναι στις μέρες μας. Αναλύσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης δίνουν έμφαση στο κέρδος από τη λειτουργική σταθερότητα και τη μείωση του κόστους. Οι παροχείς τονίζουν το τεράστιο εύρος των επιχειρηματικών βελτιώσεων. Αλλά πέρα από τον ντόρο, το ενδιαφέρον και τη χρήση τους, τα analytics και η επιχειρηματική ευφυΐα (Business Intelligence – BI) σε όλες τις μορφές τους χαρακτηρίζονται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 

1. Διαρκή οικονομική αβεβαιότητα,
2. Μια εστίαση από τους ηγέτες των επιχειρήσεων σε μετρήσιμες επιχειρηματικές βελτιώσεις χαμηλού κόστους και μεγάλου αντίκτυπου και
3. Μια εστίαση από τους ηγέτες της Πληροφορικής σε λύσεις που βασίζονται στα cloud και που είναι αποτελεσματικές από πλευράς κόστους, κλιμακούμενες και ταχέως εφαρμόσιμες.

 

Η πιο πρόσφατη Αναφορά Στρατηγικής Έρευνας της Saugatuck – με τίτλο Redefining Business Intelligence, Analytics, The Cloud, and The Future – παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε και θα έπρεπε να ορίζουμε την επιχειρηματική ευφυΐα και τα analytics, το πώς αυτός ο τομέας διαμορφώνεται από τα Cloud και τι έχουν να περιμένουν τα επόμενα χρόνια οι αγοραστές, οι χρήστες και οι παροχείς.