23 Σεπτεμβρίου 2023

Η Jirafe αξιοποιεί $7 εκατομμύρια από τη Foundry, το πρώτο βήμα για την εφαρμογή καλύτερων analytics στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η Jirafe, μια νεοπαγής εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε το 2010, ξεκίνησε με μια απλή αποστολή: να βοηθήσει τους μάνατζερ των καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου να μετατρέψουν τα ψηφιακά καταστήματά τους σε βιώσιμες, ευημερούσες επιχειρήσεις. Για να το πετύχει αυτό μακροπρόθεσμα, η Jirafe ελπίζει να μπορεί μια μέρα να αυτοματοποιήσει τις πολλές βαρετές διοικητικές και αναλυτικές εργασίες που αποτελούν μέρος των καθημερινών εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου – έτσι ώστε οι έμποροι να μπορούν να ασχοληθούν ξανά με τα προϊόντα και την εξυπηρέτηση πελατών.

 

Η νεοπαγής εταιρεία δεν έχει αυτοματοποιηθεί τελείως ακόμα, αλλά τα ευέλικτα analytics της και τα εργαλεία ευφυΐας έχουν παρόλα αυτά το κοινό τους. Μέχρι σήμερα, η Jirafe έχει προσελκύσει πάνω από 5.000 εμπόρους σε 50 χώρες, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση περισσότερων από 100 εκατομμυρίων συναλλαγών για τους πελάτες της τους τελευταίους 12 μήνες. Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία προσθέτει σήμερα στα $2 εκατομμύρια που συγκέντρωσε το Δεκέμβριο του 2010 $7 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση Σειράς Α τόσο από καινούργιους όσο και από παλιούς επενδυτές.

 

Η εταιρεία σχεδιάζει, επίσης, να διευρύνει το φάσμα της πέρα από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. Με τη νέα της χρηματοδότηση, η Jirafe σχεδιάζει να αρχίσει να υποστηρίζει τους λιανοπωλητές και τους εταίρους στην Ασία και τη Λατινική Αμερική μέχρι το τέλος του χρόνου.