14 Ιουλίου 2024

Η έρευνα των Appcelerator και IDC

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την Appcelerator και την εταιρεία ερευνών IDC, περισσότεροι από το 66% των δημιουργών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας πιστεύουν ότι οι νεοπαγείς εταιρείες έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία απέναντι στο Facebook – αν υιοθετήσουν πρώτα εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας.

 

Η έρευνα έγινε σε 5.526 δημιουργούς εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου 2012 και αφορά τις αντιλήψεις τους όσον αφορά το χώρο της κινητής τηλεφωνίας και τη μελλοντική ενσωμάτωσή του στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του cloud. Σύμφωνα με τις Appcelerator και IDC, αυτή η αναφορά συνιστά τη μεγαλύτερη έρευνα όσον αφορά δημιουργούς κινητής τηλεφωνίας που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

 

Οι ερωτηθέντες έκαναν, επίσης, ορισμένες προβλέψεις όσον αφορά το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας: το 84% πιστεύει ότι θα δημιουργούν εφαρμογές για την τηλεόραση μέχρι το 2015 και το 74% των δημιουργών ισχυρίζεται ότι θα αναπτύσσουν εφαρμογές για αυτοκίνητα μέχρι την ίδια ημερομηνία. Πάνω απ’ όλα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες αναγνώρισαν την ταχύτητα με την οποία η ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας εξελίσσεται και επεσήμαναν τη σημασία της όσον αφορά τη μικρή κοινότητα των επιχειρήσεων.