H έγκριτη εταιρεία μελετών Gartner, στην πρόσφατη μελέτη της με τίτλο: "Magic Quadrant for BI and Analytics Platforms", αξιολόγησε τη SAS ως τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων analytics.

 

“Για εμάς, η συγκεκριμένη αναγνώριση της Gartner επιβεβαιώνει την κατεύθυνση της SAS τα τελευταία χρόνια, που αφορά: στην ανάπτυξη διαλειτουργικών και εξειδικευμένων εφαρμογών analytics, την επένδυση σε ταχύτατες in-memory τεχνολογικές καινοτομίες, την υποστήριξη στην εκπαίδευση και τη συμβολή στις κοινότητες των analytics”, δήλωσε ο Jim Davis, Senior Vice President και Chief Marketing Officer στη SAS.

 

“Όταν αποκαλούμαστε ‘ηγέτες στα business analytics’, σημαίνει κάτι περισσότερο από το μερίδιο αγοράς μας ή την ποικιλία των λύσεών μας. Αποτελεί μια δήλωση ευθύνης, αλλά και δέσμευση εξυπηρέτησης προς τους πελάτες μας”.

 

Στη μελέτη της, η Gartner αναγνωρίζει ως ηγέτες σε BI και analytics:

“… τους προμηθευτές που διαθέτουν πλατφόρμες επιχειρηματικής ευφυΐας με ισχυρό εύρος και βάθος και μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις που υποστηρίζουν μια συνολική ΒΙ στρατηγική. Οι ηγέτες συνθέτουν μία επιχειρηματική πρόταση που έχει απήχηση στους αγοραστές και υποστηρίζεται από τη βιωσιμότητα και τη λειτουργική τους ικανότητα να παραδίδουν λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα.”

 

Οι εξελίξεις σε BI και Analytics

 

H επιχειρηματική ευφυΐα και τα analytics ήταν κάποτε ανεξάρτητα σύνολα προϊόντων. Κατά κύριο λόγο, τα BI εργαλεία παρείχαν λειτουργίες ερωτημάτων και αναφορών, ενώ τα analytics έδιναν απαντήσεις σε υψηλότερες προκλήσεις, όπως η πρόβλεψη και η βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Τα BI εργαλεία απευθύνονταν κυρίως σε επαγγελματίες, ενώ τα analytics ήταν το “κάστρο” των στατιστικών εμπειρογνωμόνων.

 

Καθώς όμως σήμερα οι επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις που συνδυάζουν την ισχύ των analytics με την ευκολία χρήσης των ΒΙ εργαλείων, η SAS βρίσκεται ξεκάθαρα σ’ αυτό το σταυροδρόμι. Το καλύτερο παράδειγμα αποτελούν τα SAS Visual Analytics, μια εξελιγμένη λύση που συγκεντρώνει analytics, αναφορές και απεικόνιση σε ένα δυναμικό και εύχρηστο περιβάλλον λειτουργίας.

 

“Τα SAS Visual Analytics παρέχουν στα στελέχη λήψης αποφάσεων της XL Group τη δυνατότητα να εξερευνούν ταχύτατα τεράστιες ποσότητες δεδομένων” δήλωσε η Kimberly Holmes, Head of Strategic Analytics της XL Group. “Η δυνατότητα χρήσης δυναμικής απεικόνισης για να αποκαλύπτουμε την επιχειρηματική γνώση, αποτελεί για εμάς ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός”.