29 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ IDC: Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 40% ΕΤΗΣΙΩΣ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 16,9 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ $ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015

Η IDC στην τελευταία της έρευνα αναμένει ότι η αγορά των Δεδομένων Μεγάλου Όγκου θα αυξάνεται κατά περίπου 40% ετησίως, φτάνοντας από τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Πρόκειται για μια τεράστια ανάπτυξη που σημαίνει αύξηση περίπου 40% ετησίως. Η IDC αναφέρει, επίσης, ότι η αγορά για τα Δεδομένα Μεγάλου Όγκου μεγαλώνει 7 φορές γρηγορότερα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά Πληροφορικής.

 

Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για τις εταιρείες που είναι ήδη εξοικειωμένες με την τεχνολογία των Δεδομένων Μεγάλου Όγκου, αλλά, επίσης και προκλήσεις για τις εταιρείες εκείνες που δε γνωρίζουν ακόμη αυτόν τον τύπο τεχνολογίας. Η IDC βλέπει επί του παρόντος τις ακόλουθες τάσεις στην αγορά Δεδομένων Μεγάλου Όγκου:

 

  • Υπάρχουν τρομακτικές ευκαιρίες για τους πωλητές τεχνολογιών Δεδομένων Μεγάλου Όγκου σε σχεδόν όλα τα επίπεδα του συνόλου των Δεδομένων Μεγάλου Όγκου. Το σύνολο αυτό περιλαμβάνει το Επίπεδο υποδομής (Infrastructure Layer ) (συμπεριλαμβανομένης της Αποθήκευσης (Storage), της Υπολογιστικής Δύναμης (Compute Power), των Διαδικτύων (Networking), …), το Επίπεδο Αποθήκευσης και Διαχείρισης Δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των Βάσεων Δεδομένων), το Επίπεδο Ανάλυσης (Λογισμικό για Ανάλυση) και το Επίπεδο Υποστήριξης Αποφάσεων και Αυτοματισμού.

 

  • Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν ήδη τις Τεχνολογίες Δεδομένων Μεγάλου Όγκου μπορούν να κερδίσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι εταιρειών που δεν είναι εξοικειωμένες με τη χρήση των Δεδομένων Μεγάλου Όγκου. Τα Δεδομένα Μεγάλου Όγκου δεν είναι μια απλή αρχή, αποτελούνται από διαφορετικές αρχές.

 

Η IDC αναφέρει ότι στο πλαίσιο του Συνόλου Δεδομένων Μεγάλου Όγκου, κάθε αγορά μεγαλώνει με διαφορετικό ρυθμό. Η Αποθήκευση μεγαλώνει κατά ένα ποσοστό της τάξης του άνω 60%, ενώ η Υπολογιστική Δύναμη μεγαλώνει μόνο κατά 27%.