14 Ιουλίου 2024

Η εταιρεία προβλέψεων Prediki έλαβε χρηματοδότηση €500.000 μέσω ενός αυστριακού κρατικού προγράμματος προτού λανσάρει το 2013

Η Prediki, μια αυστριακή νεοπαγής εταιρεία που εξειδικεύεται στη δημιουργία και διατύπωση προβλέψεων και την ανάλυση προγνωστικών έλαβε €500.000 σε αρχική χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή τράπεζα της Αυστρίας, την Austria Wirtschaftsservice GmbH (AWS).

 

Η εταιρεία μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το προϊόν της. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως έχει μια πλατφόρμα, η οποία καθιστά δυνατές τις «προβλέψεις και την ανάλυση για μελλοντικά ζητήματα παντός είδους». Σίγουρα η δήλωση αυτή από μόνη της είναι άκρως ενδιαφέρουσα και μυστηριώδης και μάλιστα προσθέτει ακόμα περισσότερο μυστήριο η δήλωση της Prediki πως έχει έρθει σε συμφωνία για συνεργασία με «ένα μεγάλο ινστιτούτο έρευνας αγοράς και τάσεων», την ταυτότητα του οποίου δεν μπορεί ακόμα να αποκαλύψει.

 

Η επένδυση προέρχεται από το πρόγραμμα αρχικής χρηματοδότησης JITU, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας και θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την πλατφόρμα της Prediki, να βελτιώσει «τις ικανότητες προβλέψεών της» και να προβληθεί μαζικά στην αγορά όταν λανσαριστούν οι αγγλικές και γερμανικές εκδόσεις της.

 

Η πρώτη δημόσια αποκάλυψη έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2013, αλλά θα είναι ανοικτή σε έναν περιορισμένο αριθμό προεπιλεγμένων χρηστών που έχουν προσκληθεί.