19 Ιουλίου 2024

Η Oracle ανακοίνωσε πως η Oracle Database 12c, η πρώτη βάση δεδομένων για περιβάλλον Cloud, βρίσκεται σε γενική διαθεσιμότητα

Η Oracle Database 12c εφαρμόζει μια νέα αρχιτεκτονική τύπου multitenant, που απλοποιεί τη διαδικασία ενοποίησης βάσεων δεδομένων στο cloud, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πολλές βάσεις δεδομένων σαν να ήταν μία – χωρίς αλλαγές στις εφαρμογές τους.

Η νέα γενιά της κορυφαίας βάσης δεδομένων στον κόσμο, η Oracle Database 12c, είναι διαθέσιμη για λήψη από το Oracle Technology Network (OTN).

Η Oracle Database 12c είναι η υποδομή που στηρίζει τα Oracle Public Cloud Services και μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό πελάτες που υλοποιούν ιδιωτικά cloud με βάσεις δεδομένων και προμηθευτές λύσεων SaaS (Software-as-a-Service) που αναζητούν την ισχύ της Oracle Database σε ένα ασφαλές μοντέλο τύπου multitenant.

Η Oracle Database 12c, βελτιστοποιημένη σε επεξεργαστές SPARC και Intel™ Xeon™, είναι μια σημαντική νέα έκδοση. Εισάγει 500 πρόσθετα χαρακτηριστικά και είναι το αποτέλεσμα 2.500 ανθρωπο-ετών ανάπτυξης και 1,2 εκατομμυρίων ωρών δοκιμών, συν ενός εκτενούς προγράμματος beta με πελάτες και συνεργάτες της Oracle.

Επίσης, η Oracle Database 12c έχει αναπτυχθεί σε συνδυασμό με τους διακομιστές SPARC T5 της Oracle που κατέχουν παγκόσμια ρεκόρ.

Η Oracle Database 12c περιλαμβάνει περισσότερες καινοτομίες ασφαλείας από οποιαδήποτε άλλη έκδοση της βάσης δεδομένων Oracle και βοηθάει τους πελάτες να αντιμετωπίζουν τις εξελισσόμενες απειλές και τους αυστηρούς κανόνες προστασίας του απορρήτου των δεδομένων.


Oracle Database 12c

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση Oracle Technology Day που πραγματοποιείται από την Oracle και την Intel την Τρίτη 9 Ιουλίου, 9-15.00 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 35 & Γ’ Σεπτεμβρίου 75, Αθήνα) θα παρουσιαστεί στα στελέχη της Ελληνικής αγοράς η νέα έκδοση της βάσης δεδομένων. Για πληροφορίες και δωρεάν εγγραφή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης ή επικοινωνήστε με την κα. Ελενα Διαμαντή (τηλ. 210 6789200, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Χορηγοί επικοινωνίας : Appgaraz, Biztech, Business Analytics, EMEA.gr  ICTPlus, IT Daily News, IT Security Professional, Tech Channel Partner, NetFax, Netweek


Webcast: Ο Andy Mendelsohn, SVP Database Server Technologies, και ο Tom Kyte, σχεδιαστής αρχιτεκτονικής, θα παρουσιάσουν ένα Webcast για την Oracle Database 12c στις 10 Ιουλίου 2013, 7:00 μμ (Ελλάδος).