19 Απριλίου 2024

Η SAP ενισχύεται ακόμα περισσότερο στο χώρο του Cloud και Predictive Analytics με την επικείμενη εξαγορά της KXEN

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πελατών της για καλύτερη ροή εργασιών και ολοκλήρωση διαδικασιών με analytics μέσω cloud, ο Steven Lucas (Πρόεδρος της πλατφόρμας λύσεων της SAP) ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα πως θα προχωρήσουν στην εξαγορά της KXEN.

Η ανακοίνωση έλαβε μέρος κατά τη διάρκεια του συνεδρίου SAP Business Objects User Group Conference (SBOUC). Αν και η εξαγορά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως τον επόμενο μήνα (Οκτώβριος 2013) θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η SAP βασίζεται και υπολογίζει πολύ στην δύναμη των analytics και έχει ρίξει πολύ μεγάλο βάρος της στρατηγική της στην παροχή λύσεων analytics. Φυσικά για να κρατάει ανταγωνιστικό το portfolio των προϊόντων της, σε περίπτωση που δεν μπορούν να αναπτύξουν έγκαιρα κάποιες λύσεις, προχωράνε στην εξαγορά μιας εταιρείας. Έτσι έγινε και με τη KXEN όπου πλέον μπορούν να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη και έτοιμη cloud και predictive analytics λύση.

Βέβαια όλα αυτά δίνουν συνέχεια σε ένα «κρυφό» πόλεμο cloud παρόχων μεταξύ της SAP και της Salesforce.com. Ήδη έχουμε αρκετά επεισόδια σε αυτό το σίριαλ και όπως φαίνεται με αυτή την εξαγορά θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη. Να θυμίσουμε πως η KXEN είχε συνεργαστεί και με την SalesForce.com για τη λύση Cloud Prediction που θα ήταν μέρος της Force.com πλατφόρμας. Βέβαια μετά από την τροπή των γεγονότων και την διαφαινόμενη εξαγορά από την SAP, θεωρείται απίθανο να προχωρήσει.