8 Δεκεμβρίου 2023

Τα self-serve analytics επιτρέπουν στους business users να δρούν ως αναλυτές

Το ζήτημα του πώς οι στατιστικολόγοι και οι επιχειρηματικές ομάδες μπορούν να εργάζονται από κοινού παραγωγικά απασχολεί εδώ και καιρό τους υπεύθυνους για την εφαρμογή των συστημάτων analytics. Αλλά με τα απλοποιημένα εργαλεία να γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα,  το ζήτημα έχει αρχίσει να γίνεται άνευ αντικειμένου, δεδομένου ότι οι  line-of-business ειδικοί είναι σε θέση να μπορούν παράλληλα να ασχολούνται με analytics.

Ο Greg Bucko, διευθυντής των ιδεών των πελατών στην  Southern States Cooperative, είχε προσληφθεί πριν από δύο χρόνια για να ηγηθεί των πρωτοβουλιών analytics της εταιρείας, λίγο μετά που είχε εφαρμόσει desktop based analytics από την Alteryx.  Αλλά ο  Bucko ανέφερ ότι παρόλο που οι γεωργικές υπηρεσίες και τα προϊόντα της βρίσκονταν ακόμα στην "Εποχή του Λίθου”, όσον αφορά τα δεδομένα με γνώμονα την λήψη αποφάσεων, τα νότια κράτη δεν προσλαμβάνουν νέους αναλυτές. Αντ 'αυτού, εκπαίδευαν χρήστες από τις ομάδες business. «Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι δημιουργικοί στοχαστές και λύτες προβλημάτων και όχι μόνο αναλυτές. Θα προσλάμβανα έναν καλλιτέχνη αν μπορούσα», είπε ο Bucko.

Πιστώνει την ικανότητά του να κάνει αυτό με την ευχρηστία του συστήματος, το οποίο δεν απαιτεί καμία γραμμή εντολών κωδικοποίησης, όπως ορισμένα παλαιότερα συστήματα analytics. Αντ 'αυτού, μετά από λίγη εκπαίδευση, οι χρήστες με σχετικά μικρή γνώση σχετικά με υπολογιστές μπορούν να αντλήσουν driven δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Στην πραγματικότητα,ο  Bucko αναφέρει ότι δεν έχει στατιστικολόγο επιπέδου μεταπτυχιακού στο προσωπικό του αυτή τη στιγμή, και δεν αναμένει να προσλάβει κάποιον.

Η Southern State είναι στην αιχμή της τάσης προς την οπτικοποίηση και self-service στο τομέα των analytics. Πάνε οι ημέρες όπου κάποιος στο χρηματοοικονομικό τομέα ή στο τμήμα μάρκετινγκ θα ζητήσει βοήθεια από το τμήμα ΙΤ για ανάλυση. Τώρα υπάρχουν εργαλεία analytics τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες των επιχειρήσεων να το κάνουν μόνοι τους. Οι τελευταίες Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence και Analytics πλατφόρμες δείχνουν ότι τα self-service εργαλεία ανακάλυψης δεδομένων αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες αγοράς οργανισμών για το 2014.

Αυτή τη στιγμή, η Southern State χρησιμοποιεί τα εργαλεία ανάλυσης για να δημιουργήσει μοντέλα πρόβλεψης για τον εντοπισμό ευκαιριών αλληλογραφίας, την κατανόηση της συμπεριφοράς του πελάτη και για να αποφασίσει τις καλύτερες τοποθεσίες για νέα καταστήματα. Μέσω της καλύτερης στόχευσης, η εταιρεία ήταν σε θέση να μειώσει τον αριθμό των καταλόγων που ταχυδρομούσε κατά  74%, ενώ διπλασίασε το ποσοστό ανταπόκρισης. Το σύστημα ανάλυσης επιτρέπει την ανάπτυξη μοντέλων και την χρήση τους ξανά και ξανά, σε αντίθεση με προηγούμενα Excel –προγράμματα τα οποία απαιτούν οι εργαζόμενοι να ξεκινήσουν κάθε ανάλυση από την αρχή. "Στο παρελθόν έπρεπε να γίνεται η εργασία ξανά και να συμπεράνεις τι είχες κάνει ", δήλωσε ο Bucko.

Η Southern State ήταν σε θέση να μετατραπεί από μια επιχείρηση που βασίζεται σε πολύ λίγες αποφάσεις σχετικά με την ανάλυση των δεδομένων σε μια επιχείρηση που βασίζεται  σε δεδομένα μόλις μέσα σε δύο χρόνια, εν μέρει επειδή επωφελήθηκε  από την ηγεσία που ενδιαφέρεται για τη δύναμη των analytics. Όσον αφορά τους  χρήστες,  ο Bucko είπε ότι η εταιρεία αντιμετώπισε αντίσταση κατά του νέου εργαλείου. Αλλά αυτός και η ομάδα του εργάζονται για να δείξουν στους επιχειρηματικούς χρήστες πώς τα δεδομένα με γνώμονα την λήψη αποφάσεων μπορούν  πραγματικά να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη.

Αυτό απαιτεί από εμάς να μην αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης κάποιου σχετικά με τη διαδικασία τους, αλλά αντ 'αυτού απλά να αναφέρουμε. Η διαδικασία γίνεται ευκολότερη από το γεγονός ότι είναι κυρίως επιχειρηματίες που προσπαθούν να πείσουν τους άλλους επιχειρηματίες, αντί να στηρίζεται στην προσπάθεια των στατιστικολόγων να πουλήσουν την υπηρεσία, αναφέρει ο Bucko . Οι ευαγγελιστές μιλούν την ίδια γλώσσα με το εκκλησίασμα.