1 Οκτωβρίου 2023

Η Couchbase, με όνειρο να γίνει μεγάλο όνομα στα big data, παίρνει $60 εκατομμύρια.

Η Couchbase, πάροχος της βάσης δεδομένων NoSQL για αποθήκευση και παράδοση διάφορων ειδών δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα ένα κεφάλαιο $60 εκατομμυρίων, που θα μπορούσε να βοηθήσει την τεχνολογία της startup επιχείρησης να αρχίσει να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο.

Συνδεδεμένη με την ανοιχτή βάση δεδομένων CouchDB, η Couchbase αποθηκεύει τα δεδομένα της στα έγγραφα της JSON. Αυτό θεωρείται πια μια εναλλακτική σε ένα στυλ βάσεων δεδομένων που οι IBM, Oracle, και SAP χρησιμοποιούν για δεκαετίες.

Με τα νέα χρήματα, η Couchbase σκοπεύει να λάβει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των big data. Σίγουρα και άλλες startups που χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων της NoSQL έχουν την ίδια επιθυμία..

Επενδυτές πρόσφατα υποστήριξαν και άλλες εταιρίες όπως τις MongoDB, Orchestrate, Redis Labs, και RethinkDB.

Μεταξύ των πελατών της Couchbase είναι οι Cisco, eBay, PayPal, Verizon, Viber, και Walmart.

Οι WestSummit και Accel Growth Fund είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές. Όλοι οι προηγούμενοι επενδυτές της Couchbase, συμπεριλαμβανομένων των Ignition Partners, Mayfield Fund, και North Bridge Venture Partners συμμετείχαν επίσης.

Μέχρι σήμερα, η Couchbase έχει συγκεντρώσει $115 εκατομμύρια. Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν και $25 εκατομμύρια από τον προηγούμενο Αύγουστο.