18 Απριλίου 2024

Η Skymind λανσάρει δυνατότητες plug-and-play deep learning ανοιχτού κώδικα για την εφαρμογή σου

Στη Silicon Valley, το deep learning κατατάσσεται στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες. Τώρα, αυτή η startup βλέπει την ευκαιρία να επιτρέψει σε διάφορους κατασκευαστές να ενσωματώσουν το deep learning  στις εφαρμογές τους.

Το deep learning  ουσιαστικά λειτουργεί τους υπολογιστές και βγάζει συμπεράσματα όπως ακριβώς και ο ανθρώπινος εγκέφαλος, με βάση τον έλεγχο πάρα πολλών πληροφοριών. Μπορεί επίσης να εντοπίσει στοιχεία σε εικόνες, μουσική και κείμενο.

Ο 24χρονος Adam Gibson συνέλαβε την ιδέα του λογισμικού ανοιχτού κώδικα DeepLearning4j για να κάνει όλα αυτά τα πράγματα· σήμερα, ο Gibson λανσάρει την Skymind, μια startup που θα παρέχει υποστήριξη στους χρήστες αυτού του λογισμικού.

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Skymind έχει ήδη δύο πελάτες, και σκοπεύει να βοηθήσει και άλλες εταιρείες στο παιχνίδι του deep-learning  στο μέλλον.«Δεν είναι και τόσο τρελό, είναι απλά ικανότητα και εφαρμογή,» ανέφερε ο Gibson στην VentureBeat.

Με πρότζεκτ deep-learning  από τεχνολογικούς γίγαντες όπως οι Baidu, Google, Microsoft, και Netflix, είναι εύλογο για τους ανθρώπους της τεχνολογίας να είναι περίεργοι για το deep learning και να αναρωτιούνται τι θα χρειαζόταν για να βοηθηθούν και άλλες εταιρείες να το χρησιμοποιήσουν. Οι επενδυτές φαίνονται να δελεάζονται. Μια startup που εστιάζει στο λογισμικό του deep learning, η Nervana, κέρδισε $600.000 σε επενδύσεις πρόσφατα.

Η Skymind  έχει διαλέξει διαφορετικό δρόμο για το πώς να χειρίζεται την επιχείρησή της. Το μοντέλο της θυμίζει την Red Hat, υπό την έννοια ότι χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα με εμπορική υποστήριξη. Φαίνεται όμως πως υπάρχουν και άλλα λογισμικά ανοιχτού κώδικα για deep learning, όπως οι  PyBrain και Theano, που χρησιμοποιούν την γλώσσα Python. Αλλά η Deeplearning4j, σε Java, θα ήταν πιο ευρέως χρήσιμη. Η Java χρησιμοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα Hadoop για την αποθήκευση και ανάλυση πολλών διαφορετικών δεδομένων, και αν το λογισμικό της Skymind αναπτυχθεί πάρα πολύ, θα αναπτυχθεί και στο deep learning επίσης.

Ο δρόμος της Skymind είναι μακρύς. Υπάρχουν σχέδια για κατασκευή γραφικής διασύνδεσης  χρήστη που θα βοηθούσε την Deeplearning4j να προσελκύσει περισσότερο κόσμο να την χρησιμοποιήσει, καθώς και ένα σύνολο λογισμικών συμβατό με τη βιβλιοθήκη της jQuery JavaScript. Η Skymind επίσης επιθυμεί να κάνει το λογισμικό της συμβατό με κάρτες γραφικών εταιρειών όπως η Nvidia.

Αλλά είναι και θέμα αφοσίωσης. Ο Gibson προς το παρόν διδάσκει learning μηχανής στην Zipfian Academy, στο πρόγραμμα επιστήμης δεδομένων, στο Σαν Φρανσίσκο. Στην πραγματικότητα, η Zipfian έχει γίνει συνεργάτιδα εταιρεία με την Skymind για να εξασκούν ανθρώπους στο deep learning, ανέφερε ο Gibson.