19 Ιουλίου 2024

Η FuturePerfect Ventures είναι ένα μικρό ταμείο υποστήριξης των εφαρμογών για τα Big Data

Προσπαθώντας να τιθασεύσει τον χείμαρρο των δεδομένων από κάθε δίκτυο και έξυπνη συσκευή με αισθητήρες, κάθε υπολογιστή και μηχανή που περιστοιχίζουν τον σύγχρονο κόσμο, η FuturePerfect Ventures δημιούργησε ένα μικρό ταμείο με έμφαση το περίπλοκο πρόβλημα των big data.

Με ιδρυτή τον Jalak Jobanputra, πρώην διευθυντή των επενδύσεων κινητών για την Omidyar Network, και πρώην πρώτο αντιπρόεδρο του New York City Investment Fund, η FuturePerfect Ventures σκοπεύει να επενδύσει σε αυτό που ένας άνθρωπος με γνώσεις από την εταιρεία ονομάζει ερμηνευτική νοημοσύνη.

«Η εργασία αφορά την ερμηνευτική νοημοσύνη,» ανέφερε αυτό το άτομο. «Η υποστήριξη εταιρειών που χρησιμοποιούν όλα αυτά τα δεδομένα είναι χρήσιμη σε όλους μας με κάποιον τρόπο.» Η εργασία, ανέφερε, σχετίζεται με την γνωσιακή πληροφορική περισσότερο, παρά με την επένδυση μόνο σε δεδομένα -  γιατί η εταιρεία λαμβάνει υπόψιν της την ανθρώπινη ευφυΐα όπως και τη γνώση από μηχανές.

Για ένα μικρό ταμείο, η εταιρεία έχει κάνει ήδη αρκετές επενδύσεις, με παραπάνω από 11 εταιρείες να περιλαμβάνονται στην ατζέντα της FuturePerfect Ventures.

Στις εταιρείες συμπεριλαμβάνονται η startup σάρωσης σώματος, VirtualU, η εταιρείας πληροφοριών εργασίας  The Muse (πρώην The Daily Muse), η Kanjoya, που συλλέγει δεδομένα χωρίς δομή και δίνει πληροφορίες στις εταιρείες σχετικά με τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά που επηρεάζουν τις επιλογές των πελατών, και η Fuisz Media, που κατασκευάζει τεχνολογία για διαδράσεις και βίντεο.

«Το να σε κατευθύνει η εργασία σου βοηθά,» ανέφερε η πηγή μας. Οι εταιρείες μπορούν να φτιάξουν όνομα μόνες τους, δίνοντας σημασία μόνο σε μια συγκεκριμένη εργασία. Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι η εταιρεία θα είναι δεκτική στις υποσχέσεις τους, και η εταιρεία γίνεται όλο και περισσότερο η καλύτερη επιλογή.