19 Ιουλίου 2024

Amplitude, η startup εταιρεία analytics που έχει εξαγοράσει την Mixpanel, συγκέντρωσε $2 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση

Η Amplitude, με υποστήριξη από την Y Combinator, μια startup εταιρεία που αποκτά παρόχους analytics με όνομα στην αγορά όπως τις Mixpanel, Kontagent, Localytics και άλλες, συγκέντρωσε $1,9 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση από πολλούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των SV Angel, Charlie Cheever, Dave Morin, Quest Venture Partners, Data Collective, Merus Capital, BoxGroup, Adam Draper και άλλων.

Η χρηματοδότηση έρχεται μετά από περίοδο ανάπτυξης της βάσης των πελατών της Amplitude, που ανέρχεται στο 400% από την παρουσίαση της υπηρεσίας, και συμπεριλαμβάνει και αυτούς που «προσπάθησαν τα πάντα» όσον αφορά τα analytics, ανέφερε ο συνιδρυτής Spenser Skates.

Η εταιρεία ξεκίνησε από ένα εργαλείο που κατασκεύασαν οι ιδρυτές επί εποχής Y Combinator. Εργάζονταν σε μια εφαρμογή για κινητά που συνδύαζε κείμενο και ομιλία με το όνομα Sonalight, αλλά είχαν σπαταλήσει αρκετό χρόνο και στην δημιουργία δικών τους εργαλείων analytics για να εξετάζουν τα δεδομένα με τους δικούς τους τρόπους. Σύντομα, και άλλοι κατασκευαστές από την Y Combinator τους ζητούσαν πρόσβαση. Δεν άργησε λοιπόν να καταλάβει η ομάδα ότι τα analytics – και όχι η εφαρμογή – ήταν η πραγματική δουλειά.

Αυτό που κάνει την Amplitude να ξεχωρίζει είναι τα κορυφαία ταλέντα στη μηχανική, που βοήθησαν στην ανάπτυξη των υποδομών της εταιρείας, ανέφερε ο Skates. Η ενδεκαμελής ομάδα περιλαμβάνει και έναν καθηγητή Οικονομικών από το Tufts, έναν αντιπρόεδρο μηχανικής που εκπροσωπούσε το Στάνφορντ στο διαγωνισμό προγραμματισμού ACM και στο Putnam, και διάφορους νικητές από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς προγραμματισμού του ΜΙΤ, προσέθεσε.

«Έχουμε πολύ δύναμη από πλευράς μηχανικής.» ανέφερε ο Skates. «Έχουμε κάνει πολλές έξυπνες κινήσεις σχετικά με προ-υπολογιστικά δεδομένα, και έτσι σας παρέχουμε προ-υπολογιστικά αποτελέσματα».

Όπως μας ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, το δύσκολο κομμάτι ήταν η πρόβλεψη της ποιότητας των μελλοντικών μας πελατών, που η Amplitude αναφέρει πως έχει βρει πώς να αναγνωρίζει, μαζί με άλλα κόλπα για να καλύψει το κενό, και υπολογισμό της μνήμης, με σκοπό να παραδίδει τις υπηρεσίες της πιο φθηνά. Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει να αυξηθούν όλων των ειδών οι πωλήσεις της εταιρείας αλλά και να αναπτυχθεί το προϊόν της.

Στους υπόλοιπους επενδυτές περιλαμβάνονται επίσης οι: Anil Dhami, Siqi Chen, Michael Katz, Matt Huang, Tencent, Klaus von Sayn-Wittgenstein, Alex Lin, Hossein Eslambolchi, David Chen, Jeffrey Skates, Greg Chang, Kevin Moore, Todd L. Corenson, Steve Bartel, Jared Kopf, Roy Sehgal, Silicon Badia, Anton Bernstein, Start Fund και Y Combinator (W2012).