23 Σεπτεμβρίου 2023

Η Smartzip Analytics συγκέντρωσε $12 εκατομμύρια για ένα εργαλείο big data για ακίνητη περιουσία

Οι κτηματομεσίτες σπαταλούν πολύ χρόνο στην αναζήτηση πιθανών αγοραστών και πωλητών, και τώρα χρησιμοποιούν τα big data και τα analytics στο παιχνίδι.

Η Smartzip Analytics έχει στην ιδιοκτησία της έναν μεγάλο όγκο δημογραφικών και περιουσιακών δεδομένων που μπορεί να βοηθήσουν τους μεσίτες να δουν την κίνηση της αγοράς. Η Smartzip έχει ήδη μια λίστα με μεσιτικές εταιρείες, όπως κάποιες μεγάλες ιστοσελίδες ακινήτων όπως οι Homes.com, ZipRealty, και RealtyTrac.com.

Ένα νέο προϊόν με το όνομα «Smart Target» χρησιμοποιεί τα big data και έναν ειδικό αλγόριθμο που εντοπίζει τα σπίτια που είναι πολύ πιθανό να πωληθούν μέσα στους επόμενους 6 έως 12 μήνες. Αυτό επιτρέπει στους μεσίτες να μην δίνουν τόση έμφαση σε πελάτες που η ιδιοκτησία τους δεν θα πωληθεί τόσο εύκολα, ανέφερε η εταιρεία.

Το σύστημα λειτουργεί προφανώς. Σύμφωνα με ένα έγγραφο κεφαλαιαγοράς και τίτλων που συμπληρώθηκε, η Smartzip συγκέντρωσε $12 εκατομμύρια, με μεγαλύτερο επενδυτή την Crest Capital Ventures. Ήδη επενδυτές όπως οι Claremont Creek Ventures και Intel Capital συνεισέφεραν επίσης. Η Smartzip, με έδρα το Pleasanton της Καλιφόρνιας έχει συγκεντρώσει σε επενδύσεις $23 εκατομμύρια.