14 Ιουλίου 2024

Η StrataCloud συγκέντρωσε $2 εκατομμύρια για να συνεχίσει να έχει το άρτιο λογισμικό διαχείρισης κέντρου δεδομένων

Τα οπτικοποιημένα κέντρα δεδομένων στα οποία τρέχουν εικονικές μηχανές για εφαρμογές κάθε πιθανού εξυπηρετητή μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά η διαχείριση αυτών των εικονικών μηχανών σε σχέση με τους συνηθισμένες, μη οπτικοποιημένους εξυπηρετητές δεν είναι και τόσο εύκολη. Η StrataCloud, μια εταιρία startup που βοηθά στη διαχείριση των κέντρων δεδομένων με βάση VMware, μόλις συγκέντρωσε $2 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση για να βελτιώσει την προώθηση του λογισμικού της για τις εταιρίες.

 

Μετά την ανακοίνωση της χρηματοδότησής της σήμερα, η StrataCloud ανακοίνωσε επίσης ότι ο Brian Cohen είναι ο νέος της διευθύνων σύμβουλος. Έγινε συνεργάτης στην startup αφού έφυγε από τη Hewlett-Packard, όπου είχε την ευθύνη της στρατηγικής και των εύρυθμης λειτουργίας.

 

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα, συγκεντρώνουμε οι ίδιοι τα δεδομένα, και χρησιμοποιούμε δικούς μας αλγορίθμους συμπίεσης που μας επιτρέπουν μια καλύτερη αποθήκευσή τους», ανέφερε ο Cohen σε μια συνέντευξή του στη VentureBeat. Με βάση τα δεδομένα ιστορικού, η StrataCloud μπορεί να προβλέπει ποιες εφαρμογές είναι απαραίτητες στο μέλλον για να βελτιωθούν οι παροχές πληροφορικής.

 

Αυτό έβαλε την εταιρία στην ομάδα των άλλων startups διαχείρισης δεδομένων που δέχτηκαν κάποια χρηματοδότηση πρόσφατα, όπως η Platform9 και η StackStorm.

 

Ο Cohen ανέφερε ότι πολλές εταιρίες βασίζουν την διαχείρισή τους σε μέσους όρους. Αν το οπτικοποιημένο περιβάλλον λειτουργεί στο 10% της αποτελεσματικότητάς του, ενώ λειτουργεί στο 100% στο 90% του χρόνου, ο μέσος όρος για όλη αυτή την ώρα είναι πάλι στο 90% της αποτελεσματικότητας. Φαίνεται καλός ως μέσος όρος αλλά δεν λειτουργεί καθόλου καλά στο 10% του χρόνου.

 

«Η αλλαγή του οπτικοποιημένου περιβάλλοντος είναι δυναμική, σχεδόν κάθε πέντε λεπτά, δέκα λεπτά ή μια ώρα, και πολλά γίνονται», ανέφερε ο Cohen. «Η StrataCloud βγάζει ένα snapshot κάθε 20 δευτερόλεπτα».

 

Η StrataCloud θα χρησιμοποιήσει τη νέα της χρηματοδότηση για να κάνει επενδύσεις σε πωλήσεις και μάρκετινγκ και μερικές προσλήψεις- κλειδιά για την ομάδα κατασκευών.

 

Σήμερα, η startup έχει λιγότερους από 25 υπαλλήλους και θέλει να διευρύνει το προσωπικό της γρήγορα. Η StrataCloud χρησιμοποιεί το επιχειρηματικό μοντέλο άμεσων πωλήσεων και θα έχει και δικό της cloud στο μέλλον, ανέφερε ο Cohen.