14 Ιουλίου 2024

Το όριο απόδοσης της MapR ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια σημεία δεδομένων ανά δευτερόλεπτο

Η MapR Technologies, Inc., πάροχος του κορυφαίου προϊόντος Apache™ Hadoop®, ανακοίνωσε στο συνέδριο Tableau επαναστατικά αποτελέσματα απόδοσης χρησιμοποιώντας κοινό λογισμικό ανοιχτού κώδικα, OpenTSDB, που έτρεχε σε MapR Distribution. Χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα από τα 10 nodes ενός συμπλέγματος, το MapR Distribution στην NoSQL βάση δεδομένων της Hadoop, MapR-DB, συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατομμύρια σημεία δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

 

Επιταχύνοντας την απόδοση OpenTSDB 1000 φορές περισσότερο σε τόσο μικρό σύμπλεγμα, η MapR ξεκλείδωσε την πόρτα για μια νέα εποχή αποτελεσματικής διαχείρισης τεράστιου όγκου δεδομένων και επιτρέπει σε νέες εφαρμογές όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ) και άλλες εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής επίβλεψης κατασκευαστικών μονάδων, της συντήρησης εκ των προτέρων των συστημάτων λογισμικού και της επίβλεψης του κέντρου δεδομένων.

«Η επιταχυμένη απόδοση σε OpenTSDB επιβεβαιώνει την διαφοροποιημένη αποτελεσματικότητα που φέρνει στο τραπέζι η MapR, ανέφερε ο Ted Dunning, επικεφαλής κατασκευαστής εφαρμογών της MapR Technologies. «Το OpenTSDB είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη βάση δεδομένων που έχει ως σκοπό να αποθηκεύει και να αναλύει δεδομένα με χρονολογική σειρά. Αν και αρχικά είχε σχεδιαστεί μόνο για επίβλεψη κέντρων δεδομένων, η κακή απόδοση σε συγκέντρωση αυτών είχε περιορίσει την εξάπλωση του. Αυτό το όριο παρέχει τώρα βιωσιμότητα για νέες εφαρμογές, όπως το ΙοΤ και άλλες εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας OpenTSDB που να τρέχει σε MapR.»

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Cisco, τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδεθούν ως το 2020. Αυτές οι συσκευές τύπου ΙοΤ θα περιλαμβάνουν αισθητήρες και άλλες συσκευές πρόσληψης δεδομένων που θα επικοινωνούν πληροφορίες συνεχώς και διευρύνουν τα όρια των πλατφορμών διαχείρισης παραδοσιακών δεδομένων. Η υγεία, οι κατασκευές και οι υποδομές είναι παραδείγματα βιομηχανιών όπου οι αποφάσεις βασίζονται σε ανάλυση συνεχόμενων δεδομένων και μπορούν να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Αυτές οι συσκευές θα στέλνουν δεδομένα από το σπίτι. Βάσεις δεδομένων με χρονολογική σειρά έχουν σπουδαίο ρόλο στην αποθήκευση και ανάλυση συνόλων δεδομένων.

 

Η MapR παρουσίασε τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να επαναλάβει αυτά τα τεστ στη MapR App Gallery και στο GitHub.