5 Συμβουλές για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των big data
Σήμερα, είναι δύσκολο να βρεις εταιρία που δεν χρησιμοποιεί big data σε κάποια μορφή. Αλλά κάποιες εταιρίες είναι ικανές να αναπτύξουν τα big data σε υψηλό επίπεδο ανεπτυγμένων analytics, άλλοι προσπαθούν να αναπτύξουν ταbig data σε κάτι πιο χρήσιμο και ανταγωνιστικό από ότι βασικές αναφορές και POCs.
Σας δίνουμε λοιπόν πέντε συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί η ικανότητα των big data.
1. Ελέγξτε την κατάσταση των big data στην εταιρία σας. Για να αναπτύξετε την ικανότητά τους, καλύτερα να δημιουργήσετε μια βάση. Θα σας βοηθά να μετρούν πόσο μακριά είστε από εκεί που ξεκινήσατε. Δείτε τις τεχνολογίες που επικρατούν σε όλη την εταιρία, όπως και στο πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα.
2. Δείτε άλλες περιπτώσεις. Πώς χρησιμοποιούν οι συνάδελφοί σας τα big data; Πώς τα αξιοποιούν εταιρίες σε άλλους τομείς; Βλέποντας πως αναπτύσσονται επιτυχώς και σε άλλους τομείς μας δίνονται ιδέες για νέες ευκαιρίες και προκλήσεις χρήσης των big data. Επίσης λειτουργεί ως βάση σκέψης καινοτόμων ιδεών που μπορείτε να εφαρμόσετε τα big data στην δική σας εταιρία.
3. Δημιουργείστε έναν δρόμο big data. Από τη στιγμή που θα ξέρετε σε τι σημείο είστε με τα big data και κατανοείτε πώς λειτουργούν, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο. Σκεφτείτε πώς υα αναπτυχθεί η ικανότητα των big dataκαι οτιδήποτε χρειαστείτε (εργαλεία, πηγές, τεχνολογίες, κτλ) για να επιτευχθεί σε ύψιστο επίπεδο.
4. Ξεκινήστε από χαμηλά. Εκτός και αν διοικείται σωστά, η ενσωμάτωση κάθε καινοτομίας big data πρόκειται να εγείρει ανησυχίες σε σχέση με τις ικανότητές τους. Αντί αυτού, ξεκινήστε με POC ή κάποιο πιλοτικό πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα και να φέρει στο φως απρόσμενες προκλήσεις με την ενσωμάτωση των big data στην εταιρία σας.
5. Μετρήστε και βελτιώστε συνεχώς τα αποτελέσματά σας. Τα big data αλλάζουν συνεχώς. Για να είναι σίγουρο ότι θα κινηθείτε ανοδικά, θα χρειαστεί να έχετε εργαλεία (έλεγχος, μεταδεδομένα, κτλ) που θα σας επιτρέψουν να επαναλάβετε, μετρήσετε και σταθεροποιήσετε τα αποτελέσματά σας. Όταν δείτε ότι δεν λειτουργούν όσο καλά όσο παλιότερα, βρείτε το τι φταίει και κάντε τις απαραίτητες αλλαγές.
Πηγή: blog.knowledgent.com