4 Ιουνίου 2023

Η Teradata βουτά στα βαθιά της Hadoop με την αγορά της Think Big

Η Teradata, μια εταιρία που πωλεί λογισμικό αποθήκευσης δεδομένων για εταιρικές πληροφορίες, έκανε μια ακόμη επιχειρηματική κίνηση. Αντί να αγοράσει λογισμικό, όπως έκανε τον προηγούμενο μήνα, η Teradata αγόρασε την Think Big Analytics, εταιρία συμβουλευτικής για big data.

 

Η κίνηση αυτή μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της εταιρίας που λειτουργεί με Hadoop - το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για αποθήκευση, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων – αλλά και με άλλα αναδυόμενα εργαλεία όπως το Spark που δεν προϋποθέτει ακριβό λογισμικό.

 

Οι όροι αγοράς δεν έγιναν γνωστοί, οπότε δεν ξέρουμε το ποσό που προσέφερε η Teradata. Τα σημερινά νέα ήρθα δύο μήνες αφού η Teradata ανακοίνωσε ότι αγόρασε τις Hadapt και Revelytix, δύο startups με λογισμικό που βοηθά να εργαζόμαστε με τεράστια σύνολα δεδομένων. Αυτή η τελευταία εξαγορά ταιριάζει απόλυτα με την πολιτική της Teradata για την τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

 

«Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι ίσως η Hadoop μπορεί να είναι η μοναδική πλατφόρμα για όλα μας τα analytics, αλλά νομίζω ότι συνειδητοποιούμε ότι αυτά που θα κάνουν την διαφορά είναι τα οικοσυστήματα analytics», ανέφερε ο Chris Twogood, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ προϊόντων και υπηρεσιών της Teradata, σε μια συνέντευξή του. Και το Hadoop είναι μόνο το ένα μέρος οικοσυστήματος που μπορεί να χρησιμοποιήσει η εταιρία. Η Teradata επιθυμεί να βοηθήσει εταιρίες που χρησιμοποιούν Hadoop για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η αποθήκευση δεδομένων εισόδου και μετακίνησης αποθήκευσης δεδομένων την ίδια στιγμή.

 

Και πράγματι η Twogood ανέφερε ότι είναι σωστό να περιμένει κανείς από την Teradata να κάνει εξαγορές. Ανέφερε ότι η Teradata έχει ήδη προσλάβει συμβούλους που ξέρουν να χρησιμοποιούν Hadoop, αλλά όσο οι εταιρίες ενσωματώνουν τα big data, δεν θα ήταν άσχημο να προσληφθούν λίγοι ακόμη τεχνικοί.

 

Η Think Big έχει έδρα το Mountain View της Καλιφόρνιας και αποκάλυψε ότι έχει κερδίσει μια επένδυση $3 εκατομμυρίων τον Φεβρουάριο του 2013. Ο Dan Scheinman, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cisco, επένδυσε, μαζί με το WI Harper Group. Πελάτες εξ αρχής ήταν οι NetApp και Quantcast.

 

Πηγή: venturebeat.com